Foto: Itar-Tass/Scanpix

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta pēdējo izbraukumu spēļu sēriju iesāka ar piekto zaudējumu pēc kārtas, ar rezultātu 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) piekāpjoties Habarovskas "Amur" vienībai.

Rīgas "Dinamo" komandas labā ar vārtu guvumiem izcēlās Miks Indrašis un Aleksandrs Žirū, bet "Amur" komandā vārtus guva Pertu Lindgrēns, Jevgēņijs Orlovs, Andrejs Stepanovs un Vjačeslavs Ļitovčenko.

Ja Prāgas "Lev" sestdienas spēlē pret Minskas "Dinamo" izcīnīs uzvaru, tad Rīgas "Dinamo", kas piedzīvojusi jau piecus zaudējumus pēc kārtas, zaudēs pat teorētiskas iespējas iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Pirms spēles

Treneri šīs dienas mačam pieteica astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus, un no izbraukumā līdzi paņemtajiem hokejistiem šodien pieteikumā netika iekļauti Māris Jučers, Roberts Bukarts un Juris Upītis. Vārtus šīsdienas spēlē sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Spēli ar aktīvākām darbībām uzbrukumā sāka mājinieki, tomēr Telkvists darbojās droši. Pirmajā rīdzinieku veidotajā uzbrukumā Pols Šekura bīstami raidīja ripu vārtu priekšā, bet nākamajās epizodēs komandas spēlēja diezgan piesardzīgi. Desmitajā minūtē pēc vēl viena "Dinamo" uzbrukuma sākās grūstīšanās un vienības saņēma abpusējos noraidījumus. Komandām spēlējot ar četriem laukuma spēlētājiem, laba iespēja bija Andrim Džeriņam, kura metienu no flanga tomēr tvēra pretinieku vārtsargs.

14.minūtē Rīgas klubam bija iespēja vairākumā, taču vienu sekundi pēc iemetiena Aleksandrs Žirū arī devās uz noraidīto soliņu, un komandās atkal bija pa četriem laukuma spēlētājiem. Spēles temps palielinājās, un 18.minūtē "Amur" izvirzījās vadībā, kad pēc Habarovskas komandas spēlētāja metiena ripa trāpīja pa Rodrigo Laviņu un atleca pie Pertu Lindgrēna, kurš iemeta tukšos vārtos iemet. Telkvists gatavojās pirmajam metienam, tāpēc bija vārtu otrā stūrī.

Otrais periods

Jau otrās trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" nonāca divu vārtu iedzinējos, kad pēc piespēles no aizvārtes "Amur" komandai vārtus guva Jevgeņijs Orlovs. Nepilnu minūti vēlāk sekoja vēl viens abpusējais noraidījums, un, spēlējot nepilnos sastāvos, rezultāts nemainījās. 27.minūtē Latvijas komanda palika mazākumā, jo Džeriņš devās izciest divu minūšu sodu. Mazākumā "Dinamo" iznāca pretuzbrukums, un Karsums izdarīja metienu, tomēr pret viņu tika pārkāpti noteikumu un sodu izciest devās arī "Amur" spēlētājs.

Rīdzinieki vairāk kā minūti spēlēja vairākumā, bet uzbrukumā viņiem nekas neizdevās. Otrā perioda vidū "Dinamo" nokavēja pretinieku sadarbību, kam sekoja laba un asa piespēle vārtu priekšā un Andrejs Stepanovs viegli pārspēja Telkvistu, panākot mājiniekiem trīs vārtu pārsvaru. Brīdi vēlāk labu izdevību neizmantoja Žirū, kurš no ļoti izdevīgas pozīcijas netrāpīja pa ripu, tomēr "Dinamo" pēc tam atkal palika mazākumā par skaitliskā sastāva pārkāpumu.

Mazākumā spēle izdevās veiksmīga, bet 35 minūtē astoņu sekunžu laikā rīdzinieki nopelnīja vēl divus noraidījumus – Rodrigo Laviņš pārāk agresīvi nospēlēja aizsardzībā, bet Jēkabs Rēdlihs saņēma četru minūšu sodu, jo trāpīja pretiniekam pa seju ar nūju. Kad laukumā jau bija atgriezies ceturtais "Dinamo" hokejists, par pārkāpumu laukuma vidū tika sodīts Miks Indrašis, bet otrajā periodā rezultāts nemainījās.

Trešais periods

Pēdējā perioda ievadā labu metienu izdarīja Aleksandrs Žirū, tomēr ripa lidoja gatām vārtiem. "Dinamo" ieguva tiesības spēlēt vairākumā, kurā atkal nekas pārāk bīstams netika izveidots. 46.minūtē Vjačeslavs Ļitovčenko panāca 4:0 "Amur" komandas labā. Minūti vēlāk ar skaistiem vārtiem atbildēja Miks Indrašis, kurš izlauzās pa labo malu un no šaura leņķa raidīja ripu vārtu augšējā stūrī.

50.minūtē rīdziniekiem izdevās atgūt vēl vienus vārtus, un Žirū saņēma ripu labajā malā apspēlēja pretinieku un iemeta vārtu stūrī, panākot 2:4. Atlikušajās minūtēs ritēja interesanta cīņa, un komandas apmainījās ar labiem uzbrukumiem. "Dinamo" treneris Artis Ābols paņēma pusminūtes pārtraukumu, un nomainīja Telkvistu pret sesto laukuma spēlētāju. Tas cerēto nedeva un "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!