Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā uzņem Minskas "Dinamo".

Abu vienību duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17, un portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Līgas pastarīte Rīgas "Dinamo" iepriekšējās trīs spēlēs tikusi pie punktiem, tomēr pirmdien cieta, iespējams, sāpīgāko zaudējumu šosezon, kad pēdējā pamatlaika minūtē ielaida divus vārtus un ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Novosibirskas "Sibirj". Tiesa, pēdējās trīs spēlēs izcīnītas divas uzvaras, jo pirms tam papildlaikā ar 3:2 tika uzvarēta Čerepovecas "Severstaļ", bet iepriekšējā mačā pagarinājumā ar 1:0 tika pārspēta viena no Austrumu konferences stiprākajām komandām Omskas "Avangard".

Līdz ar to pamatlaikā šosezon Latvijas komanda joprojām uzvarējusi tikai reizi, kad sezonas trešajā mačā 26.augustā ar 5:3 viesos apspēlēja Astanas "Baris".

Tikmēr Minskas komanda cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas, šajos mačos gūdama tikai vienus vārtus.

Nākamnedēļ sekos trīs izbraukuma mači pret Maskavas komandām CSKA un "Dinamo", kā arī Jaroslavļas "Lokomotiv", bet pēc tam būs valstsvienību pārtraukums.

Otrdien Rīgas "Dinamo" oficiāli papildināja sastāvu ar pieredzējušo krievu uzbrucēju Staņislavu Čistovu, kurš sezonu iesāka Maskavas "Spartak" komandā, tomēr pēc viena mača tika nosūtīts uz Krievijas Augstākās līgas (VHL) vienību Voskresenskas "Himik", kur deviņos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, savā debijas mačā Čistovs laukumā pavadīja nepilnas septiņas minūtes.

Savukārt piektdien "Dinamo" oficiāli paziņoja par amerikāņu aizsarga Viljama Rena atbrīvošanu no sastāva.

Rīdzinieki šosezon 25 spēlēs guvuši 13 punktus un ir visas līgas pastarīte. Latvijas komanda no Rietumu konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas "Slovan" vienības atpaliek 12 punktus.

Tikmēr Minskas komanda ar 31 punktu 26 mačos ir desmitajā vietā Rietumu konferencē.

Abas komandas pirms šīs sezonas tikās divās pārbaudes spēlēs. Jūlija beigās ar 4:0 pārāki bija Minskas hokejisti, bet divas nedēļas vēlāk Rīgas klubs "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas mačā guva virsroku ar 3:2.

KHL abas komandas tikušās 32 reizes, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!