Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" veikusi ievērojamu kāpumu Eiropas apmeklētāko komandu rangā, no 42. pozīcijas pakāpjoties uz 25. vietu, liecina Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) publicētā informācija.

Rīgas komanda līdz pat pēdējai regulārā čempionāta spēlei cīnījās par vietu Gagarina kausa izcīņā, kur gan neiekļuva. Pēdējo gadu veiksmīgākā sezona atspoguļojusies komandas apmeklētībā, jo 2018./2019.gada sezonas regulārajā čempionātā vidēji vienības maču klātienē noraudzījās 6 669 skatītāji, kas bija 25. labākais rezultāts Eiropā.

Iepriekšējā sezonā "Dinamo" spēles vidēji apmeklēja 5548 skatītāji, Latvijas vienībai no 75. vietas pakāpjoties uz 42. pozīciju. Tādējādi šosezon vienu spēli vidējais apmeklējums audzis par 1 121 skatītāju.

Tikmēr 18. gadu pēc kārtas Eiropas turnīru apmeklētākā komanda ir Šveices augstākās līgas (NLA) vienība "Bern", kuras spēles caurmērā noraugās 16 290 skatītāji. Otro vietu ar 13 016 skatītājiem ieņem Sanktpēterburgas SKA, bet trešā ar 12 026 skatītājiem ir Vācijas augstākās līgas (DEL) vienība Berlīnas "Eisbaren".

Aiz pirmā trijnieka ir Ķelnes "Haie" un Manheimas "Adler" (abas - DEL), sesto vietu ieņem Gēteborgas "Frolunda" (Zviedrija), septītā ir Cīrihes "Lions" (NLA), astoto vietu ieņem Minskas "Dinamo" (KHL), bet pirmo desmitnieku noslēdz uzbrucēja Roberta Bukarta un vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Prāgas "Sparta" (Čehija) un Helsinku "Jokerit" (KHL).

Eiropā apmeklētākā līga ir NLA, kuras mačus vidēji vēro 6 949 skatītāji, otro vietu ar 6 397 skatītājiem ieņem KHL, bet trešā ar 6 215 apmeklētājiem ir DEL. Tikmēr planētas vadošajā līgā - Nacionālājā hokeja līgā (NHL) - vienu maču klātienē vidēji noraugās 17 406 skatītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!