Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo" ir jāuzlabo spēle vairākumā, uzskata komandas somu uzbrucējs Matiass Mitinens.

Ziņots, ka Dinamo" svētdien Jekaterinburgā pirmajā KHL regulārā čempionāta mačā ar 2:4 (0:0, 2:2, 0:2) atzina vietējā "Avtomobilist" pārākumu. Ar vārtu guvumiem rīdzinieku sastāvā izcēlās skandināvu leģionāri – zviedrs Līnuss Videls un Mitinens.

"Iesākām maču ļoti labi," Rīgas kluba mājaslapā citēts Mitinens. "Spēlējām pret spēcīgu komandu ar augsta līmeņa spēlētājiem un, neskatoties uz to, ka bijām iedzinējos ar 0:2, pratām atspēlēties, tas pasaka daudz par mūsu komandu. Atstāsim šo spēli pagātnē un dosimies tālāk. Mēs varam spēlēt labāk."

Otrajā periodā kādā no uzbrukumiem komandas kapteinis Lauris Dārziņš veica spēcīgu metienu pa pretinieku vārtiem, bet ripa atlēca tieši uz Mitinena nūjas lāpstiņas, somam savu iespēju izmantojot un izlīdzinot rezultātu.

"Lauris ļoti labi un spēcīgi uzmeta pa vārtiem," vārtu guvumu komentēja Mitinens. "Biju pirmais pie ripas un nekavējoties to raidīju vārtos. Pēc gūtajiem vārtiem ieguvām pārsvaru laukumā, taču žēl, ka neguvām ātri trešos vārtus."

"Dinamo" spēles laikā bija četras iespējas spēlēt vairākumā, bet izmantota tika viena no tām, kad vārtus guva Videls. Savukārt Rīgas vienība vienu vārtu guvumu zaudēja mazākumā, taču kopumā nopelnīja sešus noraidījumus.

"Jā, viņiem ir teicami vairākuma izspēlētāji, kuri ir ļoti meistarīgi hokejisti. Mums vēl jāuzlabo sava spēle vairākumā, jo tas izšķir spēļu rezultātus. Savas iespējas ir jāizmanto," sacīja Mitinens.

Sezonas turpinājumā rīdzinieki otrdien viesos tiksies ar Magņitogorskas "Metallurg" komandu. Pēc tam sekos trīs pirmās spēles savā laukumā, uzņemot Novosibirskas "Sibirj", Čerepovecas "Severstaļ" un Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

""Metallurg" ir laba komanda, un spēle nebūs viegla, bet jau šodien parādījām, ka nebūsim tie, no kuriem citas komandas varēs viegli paņemt punktus," pauda hokejists. "Cīnīsimies līdz pēdējam, turklāt no šodienas mača ir vairākas pozitīvas lietas, ko varam paņemt. Ar tādu jaudu arī jāsāk spēle parīt un rezultāts nekur nepazudīs."

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!