Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" jaunpienācējs Pols Ščehura intervijā kluba oficiālajai mājaslapai internetā uzsvēris, ka par "Dinamo" no saviem paziņām dzirdējis tikai labus vārdus un pašlaik jūtas noilgojies pēc hokeja.

"Dinamo" komandai 26 gadus vecais kanādiešu centra uzbrucējs oficiāli pievienojās otrdien. Iespējams, hokejists Rīgas kluba sastāvā izies laukumā jau piektdienas mājas spēlē ar Maskavas "Spartak".

"Rīgā esmu pirmo reizi. Pirms braucu uz šejieni, sazinājos ar pāris draugiem, kuri šeit bija gan spēlējuši, gan dažiem, kuri nav hokejisti. Viņi apliecināja, ka pilsēta ir ļoti skaista, bet hokejisti atzina, ka organizācija komandā ir augstā līmenī. Spēlētājiem nekā netrūkstot, ja rodas kāda problēma - ar ekipējumu vai sadzīviski -, tad klubs par to parūpējoties. Man atliek tikai koncentrēties uz savu tiešo pienākumu - parādīt labu hokeju laukumā," citēts Ščehura.

Ščehura šo sezonu iesāka citā KHL klubā - Prāgas "Lev", tomēr no Čehijas komandas tika atbrīvots. "Lev" rindās Ščehura paspēja aizvadīt trīs spēles, paliekot bez rezultativitātes punktiem.

"Situācija jau kā spēlētājam klasiska - Prāgā nospēlēju tikai trīs spēles, tad vairāk arī laukumā netiku. Esmu hokejists, es nevaru vienkārši sēdēt malā. Biju noilgojies pēc spēlēšanas un parādījās Rīgas variants," pastāstīja uzbrucējs. "Sazinājos ar dažiem šī brīža "Dinamo" spēlētājiem un sapratu, ka tas varētu būt labs variants. Un tagad jau esmu "Dinamo" spēlētājs. Ar nepacietību gaidu nākamo spēli, kad tikšu laukumā, jo esmu patiešām noilgojies pēc hokeja."

"Lev" komandas ģenerālmenedžeris ir Normunds Sējējs, kurš iepriekš šos pienākumus pildīja Rīgas "Dinamo". Savukārt "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio iepriekš izteicies, ka vienībai šobrīd nepieciešams papildinājums tieši centra uzbrucēja pozīcijā.

"Prāgas kluba rindās pirmo čempionāta spēli aizvadīju pret "Dinamo". Zinu vairākus Rīgas spēlētājus, kuri spēlējuši Amerikas Hokeja līgā (AHL). Biju dzirdējis, ka treneris Rautakallio ir augstas klases speciālists. Šeit būs daudz izaicinājumu spēlēt - komanda ir ļoti laba. Esmu pārliecināts, ka būs interesanti," uzskata Ščehura.

"Latvijā jūtos lieliski. Šī ir ļoti skaista pilsēta, kaut kādā veidā atgādina Prāgu, bet jāatzīst - ļoti, ļoti skaisti. Esmu patīkami satraukts, jo, manuprāt, esmu nonācis fantastiskā vietā, kur cilvēki ir patiešām atsaucīgi un draudzīgi. Pagaidām nav bijis nekā tāda, par ko būtu jāsūdzas, vai lietas, kuras būtu mani pārsteigušas," piebilda kanādietis. "Domāju, ka būšu laukumā jau pret "Spartak". Saprotu, ka šī ir ļoti svarīga spēle, esam zaudējuši vairākus mačus. Darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai tiktu pie trim punktiem. Ar nepacietību gaidu iespēju tikt laukumā."

Spēlēšana "Lev" komandā bija Ščehuras pirmā pieredze Eiropā. Nacionālajā hokeja līgā (NHL) viņš Tampabejas "Lighting" un Bufalo "Sabres" rindās aizvadījis 92 regulārā čempionāta spēles, kurās izcēlies ar desmit gūtajiem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Lielāko daļu iepriekšējās sezonas viņš aizvadīja AHL komandā Ročestras "Americans", 56 regulārā čempionāta spēlēs gūstot 21 vārtu un izpildot 26 rezultatīvas piespēles. Savukārt deviņās NHL spēlēs "Sabres" sastāvā viņš izcēlās ar vieniem gūtajiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda otrdien noslēdza sezonas otro izbraukuma sēriju, kurā trijās spēlēs tika vien pie viena punkta. No nākamajām sešām spēlēm tai piecas būs jāaizvada savā laukumā.

Rīdzinieki KHL Rietumu konferencē ar deviņiem punktiem deviņās spēlēs atrodas 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!