Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas pārstāve Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Rīgas "Dinamo" papildinājusi sastāvu ar Nacionālā hokeja līgā (NHL), kā arī KHL spēlējušo uzbrucēju Kārteru Eštonu, vēsta klubs.

Eštons pēdējās četras sezonas pavadījis tieši KHL. 28 gadus vecais uzbrucējs divus gadus nospēlēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās kā Kaspara Daugaviņa komandas biedrs, bet tad pa sezonai pavadīja Toljati "Lada" un Čerepovecas "Severstaļ" komandās.

Četru sezonu laikā hokejists 147 spēlēs atzīmējās ar 42 vārtiem un 26 rezultatīvām piespēlēm, kā arī 139 soda minūtēm.

Kanādietis pirms pieredzes Krievijā pavadīja vairākas sezonas dažādās Ziemeļamerikas līgās. Hokejistu 2009. gadā ar 29. kopējo izvēli pirmajā kārtā draftēja Tampabejas "Lightning" vienība.

Hokejists NHL gan debitēja Toronto "Maple Leafs" sastāvā 2011./2012. gada sezonas laikā. Kanādas klubā Vinipegā dzimušais hokejists 54 spēlēs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Laika posmā no 2009. gada līdz 2015. gadam malējais uzbrucējs pārstāvējis vairākas Amerikas hokeja līgas (AHL) komandas. Šajā čempionātā Eštona rēķinā 192 spēlēs sakrāti 56 vārti un 47 rezultatīvas piespēles.

"Dinamo" piektdien jau paziņoja, ka pagarinājusi līgumus ar pašmāju hokejistiem Miķeli Rēdlihu un Andri Džeriņu.

Komanda turpina aktīvi komplektēt sastāvu, un aizvadītās nedēļas laikā komanda pagarinājusi līgumus ar vairākiem spēlētājiem, kā arī piesaistījusi leģionārus.

Šajā starpsezonā klubs noslēdzis jaunus līgumus ar aizsargiem Kristapu Zīli, Kristapu Sotnieku, Uvi Balinski un Sergeju Gimajevu, kā arī uzbrucējiem Lauri Dārziņu, Emīlu Ģēģeri un Rihardu Mareni. Spēkā esošs līgums ir arī Oskaram Batņam un Frenkam Razgalam. Tāpat vienībai pievienojušies arī zviedri Jakobs Berglunds, Kristofers Berglunds un Davids Ulstrēms, kā arī amerikānis Bens Māršals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!