Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" kreklā nākamsezon atkal būs redzams lietuvietis Nerijs Ališausks, informē klubs.

Ališausks "Dinamo" pēdējo reizi spēlēja 2019./20. gada sezonā, bet šosezon viņš pārstāvēja Slovākijas augstākās līgas komandu Bratislavas "Slovan".

Viņš "Slovan" rindās 48 spēlēs atzīmējās ar diviem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņa kontā 30 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +10.

Deviņās izslēgšanas turnīra spēlēs aizsargam vieni vārti.

Trīs sezonās "Dinamo" Ališausks KHL kopumā aizvadīja 152 spēles (7+11). Pirms tam viņš spēkus izmēģinājis Kazahstānas čempionātā, Vācijā, bet Liepājas "Metalurgs" vienībā savulaik spēlējis Baltkrievijas atklātajā čempionātā un Latvijas virslīgā.

Ališausks Lietuvas izlasē zemāko divīziju pasaules čempionātos spēlējis deviņas reizes un šobrīd ir valstsvienības kapteinis.

Jau ziņots, ka iepriekšējās četrās sezonās Čehijā spēlējušie aizsargi Ralfs Freibergs un Oskars Cibuļskis atgriezušies "Dinamo".

Pagājušajā nedēļā "Dinamo" panāca vienošanos ar 2020./2021. gada sezonas Somijas čempionāta labāko vārtu guvēju zviedru Sebastianu Venstremu.

Tāpat komanda iepriekš izziņoja līgumus ar čehu vārtsargu Mateju Mahovski, aizsargiem – Robertu Mamčicu, Kristapu Zīli un Kristapu Sotnieku – , kā arī uzbrucējiem – Gunāru Skvorcovu, Nikolaju Jeļisejevu un Danielu Bērziņu. Vēl iepriekš "Dinamo" pagarināja līgumu ar uzbrucēju Lauri Dārziņu, bet vienības vārtos nākamsezon būs redzams zviedru vārtsargs Johans Matsons.

Pirms tam vēstīts, ka "Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!