Foto: F64

Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jānis Kalniņš paudis nožēlu, ka komandas līdzjutējiem bija jānoskatās piecos zaudējumos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas pirmajā mājas spēļu sērijā, sarunā ar aģentūru LETA izteicies hokejists.

"Dinamo" sezonu iesāka ar salīdzinoši labu izbraukumu, kurā izcīnīja divas uzvaras četrās spēlēs, bet pēc tam sekoja pagalam neveiksmīga mājas spēļu sērija, kurā tika piedzīvoti pieci zaudējumi. "Drausmīgi spēlējām. Grūti spriest, kas nesanāca mājas spēles. Laikam galvenā problēma ir tā, ka nevaram iemest vairāk kā pretinieki," neveiksmīgās mājas spēļu sērijas iemeslus skaidroja Kalniņš.

Viņš pirmo pilno spēli sezonā aizvadīja trešdien, kad "Dinamo" savā laukumā ar 1:3 zaudēja pērnās sezonas čempionei Sanktpēterburgas SKA. Kalniņš "Dinamo" vārtos atvairīja 41 no 44 pretinieku mestajām ripām.

"Pret SKA vienmēr ir patīkami spēlēt, jo pretī ir ļoti meistarīgi hokejisti. Ķert viņu metienus - tas ir jābauda. Bija jāspēlē pret Pāvelu Dacjuku un Iļju Kovaļčuku, kurus esmu skatījies, kā viņi spēlē NHL. Viņi ir vieni no maniem mīļākajiem hokejistiem, pret tādiem vienmēr ir patīkami spēlēt. Mačā ar SKA atdevām pārāk daudz spēkus," stāstīja Kalniņš.

Noslēdzošajā mājas sērijas spēlē "Dinamo" piektdien ar 0:6 kapitulēja Astanas "Baris" komandai.

"Astanas komandai saspēle gāja no rokas, kas bija pats nepatīkamākais. Viņi ātri sameta pirmos "golus", bet pēc tam bija sarežģīti ielekt tādā mačā, kurā pretiniekam sanāk labi saspēlēties," atzīmēja Kalniņš.

Spēli "Dinamo" vārtos iesāka kanādietis Džastins Pīterss, kurš līdz mača vidum ielaida četras ripas, bet pēc tam mājinieku cietoksni sargāja Kalniņš. Latviešu vārtsargs jau savā otrajā minūtē laukumā bija spiests izvilkt ripu no sava vārtu tīkla. "Nav tā, ka kādam patiktu ātri ielaist vārtus. Ja tā sanāk, tad jāsapurinās un jāsaka sev, ka pietiek un nevar vairāk. Pirmajā ielaistajā golā pretiniekam nedaudz paveicās. It kā atsitu ripu, bet tā trāpīja pa cimdu un ielidoja vārtos. Gadās arī tā," secināja Kalniņš.

Nākamo reizi viņš kapitulēja pusotru minūti pirms otrā perioda beigām. Pēc sestās ielaistās ripas vietējie apmeklētāji pieprasīja pretiniekiem iemest septītos vārtus, turklāt izsvilpa savu komandu, kad tā pārtraukumā devās uz ģērbtuvēm. Tāpat svilpieni un līdzjutēju ūjināšana bija jāklausās pēc spēles beigām.

"Ļoti žēl, ka skatītājiem bija jāredz tik drausmīga spēle. Nav daudz ko teikt. Karjeras laikā vēl tā nebija gadījies. Ceru, ka tā ir pirmā un pēdējā reize," noteica Kalniņš.

Sezonas pirmajos deviņos mačos komandas pirmā vārtsarga loma uzticēta Pītersam, kurš ir Kanādas izlases kandidāts dalībai 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

"Vienmēr būs tā, ka sezonas sākumā kāds būs pirmais numurs, bet kāds cits - otrais. Šobrīd sezonu esmu iesācis kā otrais numurs. Nežēlojos un neraudu, bet daru, kas jādara. Atbalstu komandas biedrus, cik var. Pītersam ir nedaudz citādāks stils, viņš ir ļoti tehnisks vārtsargs. Guvis pieredzi NHL, kur bez tehnikas nevar spēlēt. Tāpat viņš labi spēlē pozicionāli. Varbūt viņam sezona nav aizgājusi tā, kā gribētu," stāstīja Kalniņš.

Viņš uzskata, ka tikai iegūst, spēlējot vienā komandā ar NHL pieredzi guvušu vārtsargu.

"No Pītersa vairāk varu pamācīties tehniskās nianses, paskatīties kā viņš treniņos strādā, kādu pozīciju ieņem, kāda viņam stāja. Daudz nianšu, ko paskatīties un pamācīties," atzīmēja Kalniņš.

Rīgas klubs ar pieciem punktiem deviņās spēlēs Rietumu konferencē ieņem priekšpēdējo vietu 13 komandu konkurencē, bet pirmais astotnieks ir trīs punktu attālumā.

Otrdien rīdzinieki uzsāks piecu spēļu izbraukuma sēriju, tiekoties ar Ufas "Salavat Julajev", bet pēc tam sekos dueļi ar "Soči", Helsinku "Jokerit", Kazaņas "Ak Bars" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandām. Septembra noslēgumā tiks aizvadītas divas mājas spēles pret Latvijas aizsargu Artūra Kuldas un Oskara Bārtuļa pārstāvētajām komandām attiecīgi Pekinas "Kuņluņ Red Star" un Vladivostokas "Admiral".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!