Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv" spēles bijušas rezultatīvākās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas šajā sezonā, vēsta Krievijas masu mediji.

Jau ziņojām, ka trešdien Jaroslavļā "play-off" otrās kārtas piektajā spēlē Rīgas "Dinamo" papildlaikā ar 4:5 piekāpās "Lokomotiv", un Jaroslavļas komanda svinēja uzvaru visā sērijā ar 4-1, iekļūstot Rietumu konferences finālā.

Šajā sezonā Gagarina kausā pagaidām ir 12 sērijas, no kurām trīs joprojām notiek. "Dinamom" un "Lokomotiv" sērijā vidēji katrā komandas guva 8,6 vārtus, kas sēriju ierindo pārliecinošā pirmajā vietā rezultativitātes ziņā. Otrajā vietā ar vidēji spēlē gūtajiem septiņiem vārtiem ir Gagarina kausa pirmās kārtas sērija starp Sanktpēterburgas SKA un Maskavas "Spartak" (SKA uzvarēja ar 4-0), bet trešajā vietā ar 6,75 vārtiem vidēji spēlē ir šobrīd vēl ritošā sērija starp Omskas "Avangard" un Magņitagorskas "Metallurg".

Tiesa, krievu masu mediji norāda, ka Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" sērijas rezultativitāte ir saistīta ar abu komandu ļoti slikto darbību aizsardzībā un vārtsargu sliktu spēli.

Gagarina kausa pirmās kārtas sērija starp Rīgas "Dinamo" un Oļega Znaroka vadīto Maskavas "Dinamo", kurā rīdzinieki uzvarēja ar 4-2, rezultativitātes ziņā ar vidēji spēlē gūtajiem 5,17 vārtiem ierindojās sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!