Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis varētu piedalīties nākamajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Rietumu konferences pusfināla sērijas mačā, bet varbūt arī nepiedalīsies, pēc sērijas piektās cīņas no situācijas sīkākas komentēšanas atteicās Ukrainas vienības Doņeckas "Donbass" galvenais treneris Andrejs Nazarovs.

Kā ziņots, trešdien aizvadītajā spēlē Bārtuļa pārstāvētā "Donbass" komanda ar rezultātu 1:3 piekāpās Čehijas vienībai Prāgas "Lev", sērijā līdz četrām uzvarām nokļūstot iedzinējos ar 2-3.

"Var neatbildēt?" Nazarovs izteicās, kad viņam pēcspēles preses konferencē tika uzdots jautājums par pieteikumā neiekļuvušo latviešu aizsargu, kurš vienmēr šosezon izcēlies ar lielu spēles laiku. "Mums vēl gaidāma spēle un viss var būt. Vai viņš spēlēs? Redzēsim rīt."

Tomēr šāda Nazarova atbilde, visticamāk, nozīmē, ka latviešu aizsargs guvis traumu, jo jau iepriekš izslēgšanas spēļu laikā Ukrainas kluba treneris ir izvairījies no atbildes sniegšanas par savainoto spēlētāju traumu nopietnību.

Kā ziņots, šajā cīņā mājiniece skaitījās "Lev" komanda, tomēr jau trešā sērijas spēle pēc kārtas tika aizvadīta Bratislavā. Paredzams, ka tieši Slovākijas galvaspilsētā risināsies arī sērijas nākamais mačs, ja KHL vadība neatcels aizliegumu "Donbass" vienībai Ukrainā valdošās nestabilās situācijas dēļ uzņemt cīņas savās mājās.

""Lev" spēli sāka ļoti labi, un mēs ielaidām divus vārtus," par spēli teica Nazarovs. "Centāmies kaut ko izdarīt, tomēr neizdevās. Neteikšu, ka nebijām gatavi mačam, bet laikam pretinieks bija labāk sagatavojies par mums. Vēl atlikusi pēdējā iespēja, jo, ja zaudēsim piektdien, sērija būs noslēgusies. Noskaņosimies uz šo cīņu kā uz pēdējo."

Kā zināms, otrajā Rietumu konferences pusfināla sērijā latviešu uzbrucēju Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība ar 3-2 atrodas vadībā pret Sanktpēterburgas SKA.

Savukārt Austrumu konferencē Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda ar 3-1 uzvar Kazahstānas vienību Astanas "Baris", bet Magņitogorskas "Metallurg" ar 4-0 pieveica Novosibirskas "Sibirj".

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpina Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas "Dinamo". Latvijas klubs šosezon Gagarina kausā netika tālāk par pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!