Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Doņeckas "Donbass" no Ukrainas savas nākamās sezonas mājas spēles varētu aizvadīt Minskā vai Bratislavā, sarunā ar Krievijas medijiem izteicies turnīra prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Kā zināms, "Donbass" komanda valstī valdošās nestabilās politiskās situācijas dēļ jau šīs sezonas Gagarina kausa izcīņas mājas spēles lielākoties aizvadīja Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā. Turklāt otrdien Doņeckas kluba mājas arēna "Družba" tika aplaupīta un aizdedzināta, bet tās rekonstrukcijas darbi varētu ilgt visu vasaru.

"Arēnai noteikti neuzbruka cilvēki, kuri tur dzīvo un mīl hokeju. Līdz ar to radies jautājums, kur "Donbass" komandai aizvadīt mačus, kamēr situācija stabilizēsies. Tika izteikta ideja, ka spēles varētu notikt citās pilsētās, piemēram, Minskā vai Bratislavā. Kāpēc gan ne? Tur iespējams cīņas translēt televīzijā, kā arī mačus varēs apmeklēt līdzjutēji," uzsvēris Medvedevs.

"Donbass" komandai uz nākamo sezonu ir līgums ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli, turklāt tās vārtsargu treneris ir Sergejs Naumovs.

Kā ziņots, Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfinālā "Donbass" ar rezultātu 4-3 pieveica Latvijas vienību Rīgas "Dinamo", bet pēc tam ar 2-4 piekāpās Čehijas komandai Prāgas "Lev", kas vēlāk tika līdz turnīra finālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!