Foto: DELFI

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" galvenais treneris Andrejs Nazarovs neizslēdz iespēju, ka draudošo kraso pārmaiņu dēļ vienībai nāksies izpārdot tās vadošos spēlētājus.

Ukrainā valdošās situācijas dēļ jau pagājušās sezonas izskaņā "Donbass" komandai savas mājas spēles nācās aizvadīt neitrālā laukumā, bet pašlaik nav ieviesta nekāda skaidrība par komandas dalību nākamās sezonas čempionātā, turklāt vienības iespējas aizvadīt savas mājas spēles Doņeckā mazina gan situācija valstī, gan postošais ugunsgrēks arēnā "Družba", kas liks tajā visu vasaru veikt rekonstrukcijas darbus.

"Tā kā mums visas nākamās sezonas spēles vajadzēs aizvadīt izbraukumā, kas sanāk ap 60 mačiem, nevar izslēgt virknes mūsu vadošo spēlētāju pārdošanu. Diemžēl realitāte ir tieši tāda," Nazarovs īsā paziņojumā citēts kluba oficiālajā mājaslapā.

Nazarova izteikumi liek domāt, ka "Donbass" komanda piedalīsies nākamās sezonas KHL čempionātā, tomēr iespēja mājas spēles aizvadīt savā pilsētā tai būs liegta.

Bārtulis "Donbass" komandā pavadījis iepriekšējās divas sezonas, bet viņam ir spēkā līgums arī uz nākamo gadu.

Skaidrību par KHL nākamās sezonās dalībniecēm solīts ieviest divu nedēļu laikā. Kā zināms, šobrīd nav skaidrības par Krievijas kluba Maskavas "Spartak" dalību nākamajā sezonā. Šobrīd šo klubu ir piemeklējušas pamatīgas finansiālās problēmas, turklāt pirms pāris dienām komandai tuvu stāvoši avoti vēstīja, ka vienība gatavojas izstāties no čempionāta.

Aizvadītajā sezonā KHL spēlēja 28 komandas no Krievijas, Latvijas, Kazahstānas, Slovākijas, Čehijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Horvātijas. KHL nākamās sezonas dalībnieku vidū uzņemta Krievijas komanda Toljati "Lada", kā arī jaundibinātais Soču klubs, kura nosaukums plānots Krasnodaras "Sočinskije leopardi", un Somijas vienība Helsinku "Jokerit".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!