Foto: Reuters/Scanpix

Otrdienas rītā Doņeckā aizdedzināta hokeja arēna "Družba", kurā mājas spēles aizvada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs "Donbass".

Kā ziņo vietējās varas iestādes, uguns pārņēmis halles ārējo apšuvumu aptuveni 300 kvadrātmetru platībā. Pēc apmēram stundas ugunsgrēku izdevies nodzēst.

Negadījumā cilvēki nav cietuši.


Kā vēlāk paziņoja "Donbass", hokeja arēna esot ļaunprātīgi aizdedzināta un pirms tam nezināmi cilvēki to izdemolējuši.

"Naktī no 26. uz 27.maiju bruņoti cilvēki iebruka ledus arēnā "Družba", sasēja apsargus, nozaga ofisu tehniku, plazmas televizorus, sakaru līdzekļus, seifu no fanu veikala, aizdzina dienesta automašīnu," teikts hokeja kluba paziņojumā.

Tāpat "Donbass" norāda, ka pēc notikušā iebrucēji iznīcinājuši serveru telpu, kurā glabājās video novērošanas kameru ieraksti. Atstājot arēnu, bruņotie cilvēki aizdedzinājuši halles vienu "spārnu". Zināms, ka notikušajā arēna "Družba" nopietni cietusi, bet nodarīto zaudējumu apmēri tiek vēl aprēķināti.

"Ciniska un nekaunīga teroristu rīcība raisa neizpratni hokeja sabiedrībā. Hokeja klubs "Donbass" un hokeja sabiedrība ir satraukta par notikušo un aicina tos cilvēkus, kas joprojām jūt līdzi tā saucamajai pašpasludinātajai Doņeckas Tautas republikai, kas terorizē Ukrainas austrumus, aizdomāties: vai viņi patiešām sev un saviem bērniem novēl šādu nākotni," piebilst "Donbass".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!