Foto: F64

Doņeckas "Donbass" uz vienu sezonu izstāsies no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) un spēlēs tikai Ukrainas čempionātā, ziņo aģentūra "ITAR-Tass", atsaucoties uz avotu klubā.

Šāds lēmums pieņemts pēc KHL prezidenta Aleksandra Medvedjeva un HK "Donbass" prezidenta Borisa Koļesņikova tikšanās un saistīts ar politisko situāciju Ukrainā.

Tai pašā laikā "Donbass" saglabās KHL biedra statusu, kas ļaus klubam atgriezties līgā nākotnē. Lai saglabātu šo statusu, Ukrainas klubs kļūs par KHL akcionāru.

"2014./2015. gada sezonā "Donbass" komanda ņem piespiedu "sporta akadēmisko atvaļinājumu" uz vienu gadu. Esošie spēlētāju un treneru līgumi tiks nofiksēti KHL un "iesaldēti". Sportiskās formas uzturēšanai un profesionālās karjeras attīstībai hokejistiem tiks atļauts slēgt līgumu uz vienu sezonu ar citiem līgas klubiem," teikts KHL paziņojumā par Doņeckas "Donbass" kluba nākotni.

Kā zināms, līgums ar "Donbass" komandu joprojām ir spēkā Latvijas izlases aizsargam Oskaram Bārtulim. Viņam Doņeckas komandā aizvadāma pēdējā, trešā līgumā paredzētā sezona.

Jau iepriekš "Donbass" vadība pieļāva vadošo spēlētāju pārdošanu, bet trešdien kļuva oficiāli zināms, ka uz citu komandu ir pārcēlies līdzšinējais Doņeckas kluba treneris Andrejs Nazarovs, kurš noslēdzis līgumu ar Astanas "Baris" vienību un turpmāk strādās Kazahstānā. Šai klubā nazarovs nomainījis somu speciālistu Ari-Peku Selīnu.

Arī "Donbass" jauniešu komanda "Molodaja gvardija" ir apturējusi savu līdzdalību Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

Oficiāls paziņojums par Doņeckas "Donbass" plāniem tiks izplatīts tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!