Foto: F64

Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals pirmdien atzīts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 20. spēļu nedēļas labāko jauno spēlētāju, vēsta turnīra oficiālā mājaslapa internetā.

Šī ir otrā reize, kad Dzierkals izpelnās šo atzinību. Pirms tam viņš par nedēļas labāko jauno spēlētāju tika nosaukts 16. spēļu nedēļā.

Aizvadītās nedēļas trīs spēlēs Dzierkals guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, palīdzot "Dinamo" izcīnīt divas uzvaras. Viņš izdarīja sešus metienus pa vārtiem un bloķēja trīs metienus, vidēji laukumā pavadot 14 minūtes un sešas sekundes.

Dzierkals šajā sezonā laukumā devies 38 spēlēs, kurās guvis četrus vārtus un izdarījis 12 rezultatīvas piespēles, taču viņa lietderības koeficients ir negatīvs -8.

Par KHL nedēļas labāko vārtsargu atzīts Iļja Konovalovs no Jaroslavļas "Lokomotiv", kurš sekmēja savas komandas trīs uzvaras. Viņš aizvadīja "divas" sausās spēles un vidēji mačā ielaida tikai 0,34 ripas un atvairīja 98,89% metienu. Šosezon Konovalovs aizvadījis desmit "sausās" spēles, un šajā rādītājā viņš ir KHL līderis.

Viktors Svedbergs no Astanas "Baris" nosaukts par nedēļas labāko aizsargu. Viņš ar četrām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja "Baris" tikt pie divām uzvarām trīs mačos. Viņam arī lietderības koeficients +6.

Savukārt par KHL nedēļas labāko uzbrucēju kļuvis Vladimirs Butuzovs no Vladivostokas "Admiral", kurš trīs mačos izcēlās ar pieciem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, sekmējot savas komandas divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!