Foto: LETA
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā visas spēles zaudē vienādā stilā, un tas ir iemesls kāpēc vienība šogad nav iekļuvusi izslēgšanas spēlēs, pēc zaudējuma Prāgas "Lev" teica rīdzinieku uzbrucējs Džeimijs Džonsons.

Atgādinām, ka trešdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu ar 1:3 piekāpās Latvijas uzbrucēju Mārtiņa Cipuļa un Aleksandra Ņiživija pārstāvētajai "Lev" vienībai, piedzīvojot astoto zaudējumu pēc kārtas un atkārtojot kluba antirekordu.

Džonsons atzina, ka sajūtas pēc šīs neveiksmes ir ļoti nomācošas. "Izskatās, ka visu sezonu, mēs katru spēli zaudējam vienādā stilā. Tas ir ļoti nomācoši. Mēs tā arī neesam atraduši veidu, kā šo situāciju mainīt. Tieši šī iemesla dēļ, mēs nespēlējam izslēgšanas spēlēs," komandas oficiālajā mājaslapā internetā citēts Džonsons.

"Mēs nespējam koncentrēties pilnas sešdesmit minūtes. Mēs cenšamies, bet mēs nevaram noturēt vienu kvalitātes līmeni. Paskatoties uz citām komandām, var redzēt, ka tās presingu pielieto daudz labāk. Mēs pārāk daudz sēžam aizmugurē, pārāk ilgi gaidām pretinieku. Ir jābūt aktīvākiem, ātrāk jādodas pretī," viņš turpināja. "Kamēr mēs nespēsim to izmainīt, es neredzu iespēju, kā mēs spētu gūt vairāk vārtus spēlē nekā līdz šim. Viena un tā pati problēma visas sezonas garumā."

Džonsons arī izteicās, ka jebkurš antirekords vai zaudējumu sērija ir briesmīga, no kuras grib izvairīties jebkurš profesionāls sportists: "Šīs zaudējumu sērijas ir briesmīgas. Tāda situācija kā šobrīd nav pieņemama. Uz mums cilvēki paļaujas, gaida rezultātu un mums ir jāatrod ceļš, kā izkļūt no šīs situācijas. Lai arī ir palikušas tikai divas spēles, mums ir jāatrod risinājums šai problēmai."

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 46 punktiem 49 spēlēs joprojām atrodas pēdējā, 14.pozīcijā, bet visas līgas kopējā ieskaitē Latvijas klubam 24.vieta 26 vienību konkurencē. Savukārt "Lev" ar 72 punktiem saglabāja šīs pašas konferences septīto vietu, turpinot ļoti spraigu cīņu par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā piektdien Rīgas klubs uzņems uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu, bet regulāro čempionātu noslēgs svētdien ar cīņu pret Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!