Foto: LETA
Aptaujājot Latvijas hokeja speciālistus par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunievedumu - Cerības kausu, viņi bija vienisprātis - šis turnīrs bija laba iespēja sevi parādīt jaunajiem Rīgas "Dinamo" hokejistiem un labs sezonas noslēgums, salīdzinot ar KHL regulārā čempionāta beigām.

"Vinnēja turnīru - malači! Cepuri nost! Galvenais, ka treneri mācēja atrast īstos vārdus, lai motivētu šo komandu spēlēm," saka treneris Gints Bisenieks. "Domāju, te lielu lomu nospēlēja moments ar jaunajiem spēlētājiem, ka viņiem vajadzēja līgumus uz nākamo sezonu, tāpēc viņi skrēja un "plēsās". Komandām, kas nāca pretī, šis jautājums nebija tik aktuāls, tāpēc arī "Dinamo" tik tālu tika, jo pieredzējušam spēlētājiem, ja tev ir līgums kabatā, šis viss pasākums bija diezgan "marasmātisks", brīžiem pretinieku darbība bija negribīga, apātiska. Jo sportā tā nedara - kā saka, laivā sēžot, noteikumus nemaina. Sezonas laikā izdomā kaut kādu Nadeždas kausu, bet nu, tāda ir Krievija. Bet turnīrs ir turnīrs, uzvarēts ir, puiši cīnījās sīvos mačos."

"Ir tāds teiciens - spēle aizmirstas, bet rezultāts paliek. Es domāju, ka šis bija ļoti nozīmīgs turnīrs, īpaši jaunajiem puišiem, kas dabūja labu pieredzi, viņi arī deva lielāko ieguldījumu uzvarā," Biseniekam piekrīt "Liepājas metalurga" hokeja komandas direktors, bijušais vārtsargs Mihails Vasiļonoks. "Spēles bija patīkami skatīties, tās bija azartiskas, interesantas, no treneru puses bija izveidotas labas maiņas, salikti kopā pareizie spēlētāji. Man ļoti patika. Salīdzinot ar regulāro čempionātu, kausa izcīņa sanāca viena elpas vilcienā. Treneri prata dot komandai labu noskaņojumu, azartu."

Lai gan pārlieku necildinot KHL Cerības kausa nozīmi, eksperti tomēr atzīst, ka arī šis turnīrs var atstāt iespaidu uz nākotni, uz nākamo KHL sezonu.

"Sezona tomēr bija tik grūta, un rezultāts nebija patīkams - piecu gadu laikā smagākā sezona un sliktākais rezultāts kopvērtējumā, un šis kauss iedeva labas emocijas, noskaņojumu nākamajam gadam," uzskata Vasiļonoks. "Līdzjutējiem prieks, arī spēle bija skatāma. Sezona beidzās ar labu noskaņojumu. Domāju, nākamsezon treneru korpuss vairāk skatīsies uz saviem audzēkņiem."

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" ieguva Cerības kausu, finālsērijā pārspējot Habarovskas "Amur" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!