Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas otrajā kārtā Rīgas "Dinamo" ērtāk un izdevīgāk būtu spēlēt pret Mitišču "Atlant", bet interesantāk – pret Jaroslavļas "Lokomotiv", uzskata vortāla "Delfi Sports" uzrunātie hokeja pazinēji.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 2:1 pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo", triumfējot visā sērijā ar 4-2.

Nākamajā kārtā rīdzinieki tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv" vai Mitišču "Atlant". Rīgas "Dinamo" pretiniekus nākamajā kārtā uzzinās sestdien, kad izšķirošo spēli aizvadīs Minskas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv". Jaroslavļas kluba uzvaras gadījumā rīdziniekiem būs jāspēlē ar "Lokomotiv", bet Minskas komandas uzvaras gadījumā Rīgas "Dinamo" nākamajā kārtā spēlēs pret Mitišču "Atlant".

"Personīgi man labāk patiktu, ja nākamajā kārtā Rīgas "Dinamo" tiktos ar Jaroslavļas "Lokomotiv", tāpēc, ka tās vismaz teorētiski varētu būt skatāmākas spēles, jo "Loko" spēlē paši un ļauj spēlēt citiem," uzskata sporta žurnālists un Rīgas "Dinamo" spēļu komentētājs Anatolijs Kreipāns. "Mums par labu varētu nākt tas, ka viņiem nav tik stabili vārtsargi. Bet tas, runājot no neitrālām pozīcijām, nevis – kas būtu izdevīgāk. Ja pirms "play-off" visi teica, ka mums galvenais netrāpīt uz Jaroslavļu, redz, šī prognoze nepiepildījās, ka "Loko" "pārbrauks" pāri Minskai, un līdz sestdienai vēl nav zināms, kurš kuram "pārbrauks"."

"Par "Atlant" – grūti pateikt. Viņiem ir ļoti kolorīta persona trenera lomā, Milošs Ržiha, un pēc tam, kad viņš pārgāja uz "Atlant", tā ir tā pati un tai pašā laikā cita komanda. Pret "Atlant" spēles nebūs tik skatāmas, līdzināsies Maskavas "Dinamo" mačiem, būs sīkstākas. "Atlant" skatītos, kā pret mums spēlēt, bet " Lokomotiv" ietu kā pirmais numurs. Un Rīgas "Dinamo" pret tādām komandām, pret grandiem, sanāk drusku labāk," piebilst Kreipāns.

Latvijas hokeja izlases treneris Leonīds Beresņevs uzskata, ka labāk pretiniekos būtu "Atlant". "Viņi mums ir ērtāks pretinieks. "Lokomotiv" ir neizdevīgāks, jo ir meistarīgāka komanda, lai gan vārtsargu līnija viņiem nav tik uzticama, kā to parāda spēles pret Minsku. Taču tikai uz vārtsargiem skatīties nav pareizi."

Līdzīgi domā arī hokeja treneris Gints Bisenieks. "Mitišči ir labāks pretinieks, bet tas viss ir nosacīti. Ja domājam, ka "Atlant" ir vājāks, tad tā var padomāt arī spēlētāji un atslābināties kaut kādā veidā. Ja izejam uz nosacīti stiprāku pretinieku, tad tas spēlētājus mobilizē vairāk cīnīties. Pēc spēles stila, uzskatu, ka ērtāks būtu "Atlant"."

Par "Atlant" kā, iespējams, labāku variantu izteicās arī Latvijas Televīzijas žurnālists Dāvids Ernštreits. "Viņi ["Atlant"] gan labi aizvadīja sezonas beigas, bet domāju, ka "Atlant" labāks nekā "Lokomotiv". Arī meistarības ziņā, labāk tomēr būtu pret "Atlant"."

Runājot par iespējamo tikšanu līdz Gagarina kausa finālam, ko kā mērķi izvirzījusi "Dinamo" kluba vadība, viedokļi dalās.

"Iekļūšana Gagarina kausa finālā - kāpēc ne? Ņemot vērā, ka pirmo posmu pārvarējām veiksmīgi, uzvarējām, komandā valda labas emocijas un uz to rēķina var daudz ko izdarīt. Ar tādu pieeju var tikt līdz finālam," uzskata Beresņevs.

Ernštreits domā, ka fināla sasniegšana nebūs reāla. "Domāju, ka vēl vienu kārtu ir iespējams pārvarēt, bet sasniegt Gagarina kausa finālu... Nedomāju. Bet priecē, ka čaļiem pašiem ir tas mērķis Gagarina kauss un viņi to apzinās, tas viņus dzen uz priekšu. Un tie nav tikai tukši vārdi no viņiem."

Skarbāk par izvirzīto mērķi teica Bisenieks. "Par uzdevumu – vajag būt reāliem un staigāt pa zemi, nevis lidināties pa mākoņiem, jo tas nav reāls mērķis. Tie, kas iedeva, laikam grib no trenera tikt vaļā, jo nav reāli to sasniegt. Pieredze rāda, ka tās komandas, kas bijušas finālā, ir ar garāku "soliņu" un viņiem meistarīgi spēlētāji ir rindām. Veiksmes gadījumā mēs, protams, varam tikt līdz finālam, bet nedomāju, ka spēsim."

Tikmēr izlases kontekstā Rīgas "Dinamo" iekļūšana nākamajā kārtā un Oļega Znaroka trenētās Maskavas "Dinamo" pieveikšana varētu būt pozitīvs moments, uzskata Ernštreits un Bisenieks.

"Kaut kā jau izlases kontekstā tas atsauksies, būs jau droši vien kāds sagurums, bet nedomāju, ka tas ļoti ietekmēs. Pozitīvais ir tas, ka Znarokam tagad ir daudz brīva laika un tieši izlases kontekstā viņš varēs vairāk vērot spēlētājus. Domāju, ka Znaroks spēs viņus savākt un motivēt."

"Tas ir tikai labi, ka tikām tālāk. Spēlētāji turpinās labā ritmā, trenēsies normālā režīmā, būs spēļu ritms... Katrā gadījumā, šī situācija – Znaroks ir brīvs un izlases spēlētāji vēl spēlē – ir labāka nekā pērn, kad treneris vēl spēlēja Gagarina kausā, bet izlases hokejisti bija brīvi," viedokli pauda Bisenieks.

"Ja "Dinamo" tiks līdz Gagarina kausa finālam, tas ne pārāk labi atsauksies uz izlases sagatavošanos, bet nedrīkst uz to ieciklēties, un dod Dievs, lai komanda šo uzdevumu izpildītu, tad jau tālāk skatīsimies, kas būs ar izlasi," saka Beresņevs. "No otras puses - puiši būs tonusā, atpūtai arī būs bijis laiks, jo spēlēs ik pēc dienas, nebūs pārāk liela slodze, vienmērīga atpūta. Tas ir pluss."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!