Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Tiesības pārraidīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēles ieguvis populārākais ASV sporta televīzijas kanāls ESPN, apstiprinājusi KHL vadība.

Iepriekš ASV televīzijas kanāli pēc vairāku Nacionālās hokeja līgas (NHL) krievu zvaigžņu atgriešanās Krievijā līgas lokauta laikā strauji atjaunoja sarunas par KHL spēļu translēšu Ziemeļamerikā.

Atsaucoties uz aģentūru "UFA Sports GmbH", kas ir KHL partneris televīzijas translāciju tiesību izplatīšanā ārpus Krievijas robežām, aktīvu interesi pārraidīt KHL mačus izrāda uzreiz vairāki ASV televīzijas kanāli, bet ESPN kā pirmais no tiem ticis pie oficiālām tiesībām.

ESPN ieguvis tiesības pārraidīt šīs sezonas KHL spēles, bet pirmajā oktobra dekādē tiešraidē tiks translētas piecas cīņas.

ESPN pārraidīs 3.oktobra maču starp KHL čempionvienību Maskavas "Dinamo" un latvieša Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas "Ak Bars" komandu, 6.oktobra spēli starp Čehijas klubu Prāgas "Lev" un latvieša Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA, 7.oktobra cīņu starp Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan" un Maskavas "Dinamo", kā arī nākamajās divās dienās sekojošos mačus CSKA pret Sanktpēterburgas SKA un "Lev" pret Maskavas "Dinamo".

ASV puse vislielāko interesi izrāda par to komandu spēļu pārraidīšanu, kurām pievienojušies Aleksandrs Ovečkins, Jevgēņijs Malkins, Sergejs Gončars un citas zvaigznes.

Kā zināms, Ovečkins NHL lokauta laikā spēlē Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajā Maskavas "Dinamo", bet pagājušās sezonas NHL vērtīgākais spēlētājs Malkins, kā arī Gončars pārstāv Magņitogorskas "Metallurg". Tāpat Sanktpēterburgas SKA komandai pievienojies Iļja Kovaļčuks, bet CSKA klubu pārstāv Pāvels Dacjuks.

Līdztekus ASV televīzijas kanālu interesei pastiprinātu vēlmi pārraidīt KHL mačus pauž arī Lielbritānija un citas Eiropas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!