Foto: AFP/Scanpix
Līdz 2022.gadam Kontinentālo hokeja līgu (KHL) jāpapildina vismaz diviem klubiem no Ķīnas, norādīja Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

"Esam izstrādājuši veselu konceptu hokeja attīstīšanai. Ķīna ir ļoti ieinteresēta šī projekta īstenošanā un sporta veida attīstīšanā. Un, kā mēs zinām, ja ķīnieši nolēmuši kaut ko izdarīt, viņi to arī paveiks," skaidroja Fāzels.

Kā ziņots, 31.jūlijā par 2022.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietu kļuva tieši Ķīnas galvaspilsēta Pekina. Līdz ar to Ķīnai ir tiesības piedalīties arī olimpiskajā hokeja turnīrā, lai arī pati izlase šobrīd IIHF rangā atrodas 38.vietā.

"Pašlaik Ķīnā vecumā no 15 līdz 20 gadiem ar hokeju nodarbojas 272 jaunieši. Mūsu uzdevums līdz 2022.gadam ir 100 reizes palielināt šo skaitli, kā arī panākt, ka Ķīnas hokejisti piedalās KHL čempionātā," stāstīja Fāzels. "Es vēlos, lai KHL spēlē vismaz divas komandas, to arī centīšos panākt."

Zīmīgi, ka maijā turnīra prezidents Dmitrijs Černišenko pauda, ka jau gaidāmajā sezonā KHL varētu piedalīties kāda no Ķīnas komandām. Tiesa, līdz sezonas sākumam palikusi mazāk nekā nedēļa, bet neviens no Ķīnas klubiem nav iekļauts dalībai jaunajā sezonā.

Tāpat viena no kandidātēm uz 2015./16.gada sezonas KHL Zvaigžņu spēles uzņemšanu ir tieši Šanhaja.

Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju Maskavas CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar līgas pagājušās sezonas finālisti "Ak Bars".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!