Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" ceturtdien svinēja uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonas pirmās mājas spēļu sērijas trešajā mačā.

Rīdzinieki ar rezultātu 5:4 (0:3, 3:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Maskavas "Krilja Sovetov" hokejistus.

Mājinieki aizvadīja pagalam neveiksmīgu pirmo periodu, kura pirmajās 13 minūtēs nonāca iedzinējos ar 0:3. Jau otrā perioda pirmajā minūtē Jānis Švanenbergs vairākumā vienus vārtus atguva, bet trešdaļas turpinājumā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Kārlis Bucenieks, ar kura palīdzību rezultāts tika izlīdzināts.

Trešā perioda vidū Rihards Liģis izvirzīja mājiniekus vadībā, bet dažas minūtes vēlāk pretinieki panāca neizšķirtu 4:4. Mača uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā, kura pirmajā minūtē Arvils Bergmanis pēc Bucenieka piespēles izgāja viens pret viesu vārtsargu un ar nūjas neērto pusi raidīja ripu vārtos.

Rīt abas komandas tiksies atkārtoti, bet līdz oktobra sākumam "Rīga" aizvadīs vēl četras mājas spēles.

"Rīga" ar 12 punktiem septiņās spēlēs ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē, bet visā līgā Latvijas vienība ir ceturtā.

Par "Rīga" galveno treneri šovasar tika apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādā Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžeri turpinās strādāt Juris Opuļskis.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!