Foto: F64

Pazīstamie Latvijas hokeja treneri Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš un Jurijs Ždanovs sestdien universālveikalā "Elkor Plaza" Latvijas hokeja līdzjutējiem prezentēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) galveno trofeju - Gagarina kausu.

Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš, kurš pilda vecākā trenera funkcijas, un treneris Jurijs Ždanovs 2011./2012. gada sezonas "play off" sērijā kļuva par Gagarina kausa ieguvējiem.

Gagarina kauss tiek pasniegts Kontinentālās hokeja līgas "play off" sērijas uzvarētājiem. Tas nosaukts pirmā cilvēka, kas lidojis kosmosā - Jurija Gagarina vārdā.

Kauss ir izgatavots no sudraba un pārklāts ar zeltu. Kausa priekšpusē ir iegravēts Jurija Gagarina attēls skafandrā un lidojoša komēta, savukārt aizmugurē attēlots hokejists. Kauss rotāts ar mazām hokeja ripām uz kurām jau redzami četru čempionvienību nosaukumi. Turpmāk gadu no gada šī ripu virtene, kas ieskauj kausu, tiks papildināta ar jaunu čempionu nosaukumiem.

Kauss sver 19 kilogramus, tā tilpums ir aptuveni 12 litri. Kausa autors ir Vladimirs Meizels, juvelieru studijas "Mayzel" vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!