Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kanādiešu uzbrucējs Džastins Azevedo, kurš ir pagājušās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas labākais vārtu guvējs, no Čehijas kluba Prāgas "Lev" pārcēlies uz Krievijas komandu Kazaņas "Ak Bars".

Kā informē Kazaņas klubs, apmaiņā pret 26 gadus veco uzbrucēju "Lev" komanda saņēmusi finansiālu kompensāciju.

Pagājušās sezonas KHL regulārajā čempionātā Azevedo 48 spēlēs guva deviņus vārtus un veica 18 rezultatīvas piespēles, bet 22 Gagarina kausa izcīņas mačos guva 13 vārtus un iekrāja septiņas piespēles. Bez viņa 13 vārtus izslēgšanas turnīra cīņās gan guva arī Sergejs Mozjakins no Magņitogorskas "Metallurg".

Portugāļu izcelsmes kanādietis KHL aizvadīja savu pirmo sezonu, bet sezonu pirms tam sacentās Somijā. Iepriekš Azevedo spēlējis tikai Ziemeļamerikā, tomēr līdz Nacionālās hokeja līgas (NHL) slieksnim netika.

Tāpat "Ak Bars" komanda no "Lev" ieguvusi tiesības uz čehu uzbrucēju Jirži Sekāču, kurš pagājušās sezonas 68 mačos guva 12 vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles.

Savukārt čehu uzbrucējs Jirži Novotnijs no Prāgas pārcēlies uz latviešu uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību no Krievijas. Viņš pagājušās sezonas 70 cīņās iekrāja 16 vārtus un 20 rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, Prāgas klubs pirms nākamās sezonas ir nonācis finansiālās grūtībās. Komanda nenoliedz iespēju, ka varētu būt spiesta izlaist nākamo KHL sezonu.

Otrdien pašmāju portāls "Hokej.cz" vēsta, ka "Lev" nākamajā KHL sezonā nespēlēs. Tiek ziņots, ka vienība tā arī nav spējusi sniegt līgas vadībai nepieciešamās finansiālās garantijas. Kluba prezidents Jevgēņijs Miškovskis līdz pēdējam brīdim turpinājis pārrunas ar KHL prezidentu Aleksandru Medvedevu un Krievijas gāzes koncernu "Gazprom", tomēr puses par situācijas atrisināšanu nav spējušas vienoties.

Šo informāciju Krievijas medijiem gan noraidījis Prāgas kluba sporta direktors Rašids Habibuļins, uzsverot, ka visi vēl gaida galīgo situācijas atrisinājumu, lai arī par kluba nestartēšanu turnīrā informē arī Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Pagājušajā sezonā divkārtējā KHL čempione "Ak Bars" nepārvarēja Gagarina kausa Austrumu konferences ceturtdaļfināla barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!