Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas otrajā mačā Maskavas "Dinamo" un Ņižņijnovogorodas "Torpedo" latviešu spēlētāji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš atzīmējušies ar rezultatīvām piespēlēm, bet uzvaru ar 3:2 (2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0) guva Karsuma pārstāvētais "Dinamo".

Lai noskaidrotu uzvarētāju šajā spēlē, pietika ar vienu pagarinājumu, atšķirībā no pirmā mača, kas noslēdzās pēc 93 spēles minūtēm. Maskavas "Dinamo" izvirzījās vadībā ar 2:0, taču nespēja noturēt šo pārsvaru – otrajā periodā tika zaudēti vieni vārti, bet trešajā "Torpedo" rezultātu izlīdzināja - 2:2. Pirmos vārtus maskaviešu labā 14. minūtē guva Artjoms Fjodorovs, otros – ar Karsuma palīdzību – Jūso Hietanens pirmās trešdaļas beigās.

Maskavas "Dinamo" vārtsargu Aleksandru Jerjomenko savukārt vispirms 22. minūtē pārspēja Jevgeņijs Mozers, otrreiz, 52. minūtē, izlīdzinot rezultātu – Aleksandrs Frolovs, kuram rezultatīvi asistēja Kaspars Daugaviņš.

Pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 2:2, un uzvaras vārti šoreiz tika gūti ātri - pagarinājuma otrajā minūtē, kad Mihailu Birjukovu pārspēja "Dinamo" uzbrucējs Andrejs Kuteikins.

Mārtiņš Karsums šai spēlē aizvadīja 23 maiņas, laukumā pavadot 17 minūtes un 18 sekundes. Bez vienas rezultatīvas piespēles viņam arī viens metiens pa vārtiem, četras soda minūtes, viens uzvarēts iemetiens un viens spēka paņēmiens.

Kaspars Daugaviņš laukumā pavadīja tieši 17 minūtes jeb 27 maiņas. Arī viņam viena rezultatīva piespēle un divi metieni pa vārtiem, divas soda minūtes, viens bloķēts metiens un viens spēka paņēmiens. No diviem iemetieniem, kas viņam tika uzticēti, Daugaviņš neuzvarēja nevienā.

Sērijā Maskavas "Dinamo" izvirzījušies vadībā ar 2-0.

Otro zaudējumu šīs KHL sezonas "play-off" sērijā ceturtdien piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Edgara Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" komanda, kas ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Maskavas CSKA. Kuldam šai mačā 19 minūtes un 11 sekundes ilgs spēles laiks, viens metiens pa vārtiem, divas soda minūtes, trīs bloķēti pretinieku metieni un četri spēka paņēmieni.

Šajā sērijā ar 2-0 vadībā ir CSKA vienība.

Otro uzvaru ceturtdien izcīnīja arī Sanktpēterburgas SKA, kas ar 7:2 (2:0, 3:1, 2:1) sagrāva Podoļskas "Vitjazj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!