Foto: LETA

Ar zaudējumu 2016./2017. gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņu ir iesākusi Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" vienība, kas Rietumu konferences "play-off" sērijas pirmajā spēlē ar 2:4 (0:2, 1:1, 1:1) piekāpās Maskavas CSKA, savukārt divu Latvijas hokejistu - Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa - pārstāvēto klubu duelī smagā un sīvā cīņā uzvarēja Maskavas "Dinamo".

Kulda šai spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 35 sekundes, bloķēja vienu pretinieku metienu un izdarīja četrus spēka paņēmienus. Latvijas aizsargam arī viens rezultativitātes punkts - Kulda piedalījās komandas pirmo vārtu guvumā, asistējot Anti Pilstrēmam.

Pēc pirmā perioda "Jokerit" bija nonākuši iedzinējos ar divu vārtu deficītu - vārtus CSKA labā guva Bogdans Kiseļevičs un Gregs Skots. Otrā perioda vidū ar Kuldas palīdzību "Jokerit" samazināja mājinieku pārsvaru - 2:1, taču perioda beigās Kiseļevičs atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 3:1.

Pamatlaika beigās "Jokerit" vēlreiz samazināja CSKA pārsvaru līdz vieniem vārtiem - Ville Lajunens panāca 3:2, un trešā perioda pēdējā minūtē Helsinku klubs nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šo situāciju gan izmantoja CSKA, raidot ripu tukšajos somu kluba vārtos - 4:2. Pamatlaika pēdējās sekundēs izcēlās pamatīgs kautiņš, taču rezultāts vairs nemainījās un sērijas pirmajā spēlē uzvaru guva Maskavas CSKA.

Tikmēr divu Latvijas hokejistu – Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma – pārstāvēto Maskavas "Dinamo" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" cīņa Maskavā izvērtās paredzami smaga un sīva. Tikai ar vienu vārtu pārsvaru, pēc diviem pagarinājumiem, uzvaru svinēja Karsums un "Dinamo" - 1:0.

Mārtiņš Karsums laukumā pavadīja 25 minūtes un deviņas sekundes, un spēles laikā uzbrucējam bija vairākas iespējas gūt vārtus, taču "Torpedo" vārtsargs Mihails Birjukovs visus metienus pa saviem vārtiem atvairīja līdz pat mača 93. minūtei, kad viņu pārspēja Maksims Karpovs. Karsumam šai spēlē trīs metieni pa vārtiem, pieci spēka paņēmieni, viens bloķēts metiens un uzvarēti četri no 10 iemetieniem.

Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš laukumā pavadīja 25 minūtes un 43 sekundes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja visos trijos iemetienos un izprovocēja vienu pretinieka kļūdu.

Ar uzvaru Rietumu konferences "play-off" turnīru iesāka arī Sanktpēterburgas SKA vienība, kas savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pieveica Podoļskas "Vitjazj", bet Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) uzvarēja Minskas "Dinamo".

Sērijas otrās spēles notiks 23. februārī, bet 22. februārī "play-off" cīņas uzsāks Austrumu konferences komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!