Foto: LETA

Latviešu aizsargs Guntis Galviņš nākamajā sezonā spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Krievijas klubā Hantimansijskas "Jugra", vēsta viņa līdzšinējais klubs Rīgas "Dinamo".

Galviņam ar "Dinamo" līgums bija spēkā uz nākamo sezonu, bet viņš pēc sezonas beigām pats izteica vēlmi spēlēt kādā citā KHL komandā, un kluba vadība, respektējot šo viņa vēlmi, aizmainīja Galviņu uz Hantimansijskas "Jugra" pret pirmās kārtas izvēli 2013. gada KHL draftā.

Līdz šim "Jugra" komandu pārstāvēja latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis, bet viņam līgums ar komandu šobrīd ir noslēdzies.

27 gadus vecais aizsargs Galviņš Rīgas "Dinamo" sastāvā ir spēlējis visās piecās līdzšinējās KHL sezonās, pavisam komandas sastāvā regulārajos čempionātos aizvadot 243 spēles, kurās viņš guva 19 vārtus un izdarīja 63 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu +2, vidēji laukumā pavadot 20:25 minūtes. Savukārt Gagarina kausa izcīņas spēlēs Galviņš 26 spēlēs izcēlās ar septiņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu +1, vidēji laukumā pavadot 20:03 minūtes.

Aizvadītajā sezonā Rīgas komandas sastāvā Galviņš 45 spēlēs guva trīs vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles, nopelnot lietderības koeficentu –10, vidēji laukumā pavadot 22:07 minūtes. Savukārt Cerības kausa 13 spēlēs viņš izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, nopelnījas lietderības koeficentu +8, vidēji laukumā pavadot 21:38 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!