Foto: LETA

Pēc pirmssezonas laikā pārciestajām fiziskajām slodzēm atkal doties laukumā pārbaudes spēlē bija smagi, Krievijas medijiem pēc pirmā Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņas mača atzinis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" aizsargs Guntis Galviņš.

Kā ziņots, "Dinamo" pirmajā turnīra cīņā otrdien ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Maskavas "Spartak".

"Spēlēt nebija viegli. Tāpat pirms tam lidostā, kad lidojām šurp, nācās nonīkt piecas stundas," Galviņa teikto citē portāls "championat.ru". "Spēles sākumu zaudējām, tomēr pēc tam ņēmām vērā treneru padomus. Spējām pielikt savā sniegumā, atspēlējāmies un noslēgumā pagarinājumā tikām pie uzvaras."

Aizvadītajā cīņā Latvijas kluba rindās vārtus guva Aleksandrs Žirū, Mārtiņš Karsums un Aleksandrs Ņiživijs.

"Pēc Sanda Ozoliņa aiziešanas pirmo reizi biju komandas kapteinis. Mācīšos no šādas pieredzes un centīšos grūtos brīžos uzņemties iniciatīvu," piebilda Galviņš. "Šī man ir liela atbildība."

Turnīra turpinājumā trešdien Rīgas "Dinamo" tiksies ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto KHL čempionvienību Maskavas "Dinamo", bet piektdien samēros spēkus ar vietējo komandu "Torpedo".

Pēc viena apļa turnīra sestdien notiks spēles par vietām.

Kopumā pirms jaunās sezonas Rīgas "Dinamo" paredzētas desmit pārbaudes spēles, no kurām aizvadītas jau trīs.

Pēc turnīra Ņižņijnovgorodā no 25. līdz 29.augustam "Arēnā Rīga" norisināsies tradicionālais turnīrs "Latvijas Dzelzceļa kauss", kurā šogad piedalīsies četras komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēs arī bijušais Latvijas kluba uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs, Mitišču "Atlant" un Espo "Blues" no Somijas. Arī šajā turnīrā komandas pirmajā kārtā izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam aizvadīs savstarpējās spēles par vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!