Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pirms kārtējās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles pret Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" komandu Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" gados jaunajam vārtsargam Kristeram Gudļevskim uztraukuma neesot bijis.

Kā zināms, trešdienas spēlē rīdzinieki piekāpās Novosibirskas komandai ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:2, 0:0), piedzīvojot jau septīto zaudējumu pēc kārtas. Gudļevskis pirmo reizi savā karjerā "Dinamo" vārtos stājās jau no paša mača sākuma.

"Pirms spēles uztraukuma man nebija, jo no manis īsti neviens neko negaidīja. Tāpēc arī izgāju uz ledus "ar vēsu galvu". Es varu būt tikai ieguvējs par man doto iespēju aizvadīt pilnu maču," Rīgas komandas mājaslapā citēts Gudļevskis.

"Lai arī KHL līmenis ir augstāks par Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) demonstrēto, no spēles ātruma es īsti nebaidījos. Šajā līgā viss notiek ļoti precīzi - precīzas piespēles, kombinācijas. Nedrīkst atslābt ne mirki."

Vaicāts par aizvadītā mača gaitu, vārtsargs sacīja, ka "Sibirj" komanda spēlējusi ļoti aktīvi.

"Kā jau mājinieki, viņi spēli sāka ļoti aktīvi. Bet tas īsti nav attaisnojums kārtējam zaudējumam. Brīdī, kad viņi guva pirmos vārtus, vairāk centos saskatīt ripu. Uzreiz zaudējām arī otros. Metiens nebija slikts, bet pieļāvu kļūdu. Pēc tam jau pašam bija izaicinājums "savākties" un turpināt maču," savu pirmo pilno KHL spēli raksturoja Gudļevskis.

Noslēdzošās trīs KHL regulārā čempionāta spēles Rīgas klubs aizvadīs savā laukumā. Tas notiks jau pēc starptautisko spēļu pārtraukuma, kad "Dinamo" spēkosies ar Prāgas "Lev", Maskavas CSKA un Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 49 spēlēs joprojām atrodas pēdējā, 14.vietā.

Kā zināms, tās komandas, kuras neiekļūs 16 Gagarina kausa dalībnieču vidū, sezonu turpinās ar dalību Cerību kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!