Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) hokeja kluba "Rīga" vārtsargs Kristers Gudļevskis šovasar nav baudījis ilgu atpūtu, jo saspringtajai MHL sezonai sekoja mači līgas izlasē un skolas izlaiduma eksāmeni, bet jūlijā HK "Rīga" jau uzsāka gatavošanos jaunajai sezonai.

"Man nesanāca garš atvaļinājums," intervijā MHL mājas lapā atzīstas jaunais sportists. "Vispirms ar "Sarkanajām Zvaigznēm" spēlējām Polijā, tad beidzu skolu. Turklāt vēl neesmu izlēmis, kur studēt tālāk. Ir doma par Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, bet pagaidām es paņemšu pārtraukumu pārdomām. Saņēmu atestātu un uzreiz pamazām sāku gatavoties čempionātam."

Vārtsargs apzinās, ka HK "Rīga" otrā sezona MHL būs smagāka nekā pirmā, tāpēc tai jāgatavojas jo rūpīgāk. "Komanda ir kļuvusi jaunāka, daži no pieredzējušajiem puišiem aizgājuši, tāpēc nebūs viegli," saka Gudļevskis. "Mēs ļoti vēlamies iekļūt "play-off" un tikt tālāk nekā savā debijas čempionātā."

Toties par personisko mērķi gaidāmajā sezonā 18 gadus vecais vārtsargs nosauca iekļūšanu MHL izlasē, "Sarkanajās Zvaigznēs". "Protams, šaubos, [vai man tas izdosies], jo līgā ir ļoti daudz labu vārtsargu," spriež Gudļevskis. "Šosezon gribu ielaist mazāk ripu vārtos. Mēs ar Rīgas "Dinamo" treneri Sergeju Naumovu gatavojamiem pie tā kārtīgi pastrādāt. Apzinos, ka man ir nopietni jāuzlabo sava tehnika."

Kad pavasarī traumas bija guvuši abi Rīgas "Dinamo" pamatsastāva vārtsargi, Kristers Gudļevskis tika iekļauts komandas pieteikumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta mačiem, tomēr pagaidām par spēlēšanu šai komandā Gudļevskis vēl nedomā. "Klubā ir daudz gudru cilvēku, kuri par to domās manā vietā," norāda hokjejists. "Viņi pamanīs, kad būšu pa īstam gatavs. Taču nonākot "Dinamo" sastāvā, kaut arī kā rezervistam, sapratu, ka mana karjera strauji virzās un priekšu un tagad ir svarīgi nesaslimt ar zvaigžņu slimību. Sajūtas bija lieliskas, taču es dodu priekšroku reālam skatam uz dzīvi."

Tuvākais starts Gudļievskim ir Pasaules kausa izcīņa jauniešu komandām, par kuras "reklāmas seju" jaunais latviešu vārtsargs tika izvēlēts. "Pagaidām par to nedomāju, HK "Rīga" ir vēl citi pārbaudes turnīri un spēles, kurām tāpat ir jāgatavojas," saka Gudļevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!