Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" sistēmā spēlējošajam jaunajam vārtsargam Kristeram Gudļevskism esot labas attiecības ar pieredzējušo vārtsargu Mikaēlu Telkvistu, kurš palīdzot viņam izaugsmē.

Gudļevskis jau trešo sezonu aizvada Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga", kā arī šosezon viņš debitēja Rīgas "Dinamo" rindās. Tomēr spēlētājs intervijā portālam "championat.ru" atzina, ka vēl nav pāraudzis MHL līmeni.

"Man vēl ir kur augt, un nejūtu, ka būtu pāraudzis līgas līmeni. Es vēlos spēlēt, un šeit man ir tāda iespēja. MHL līmenis nav slikts un tas man ļauj progresēt kā vārtsargam," stāstīja Gudļevskis. ""Rīgas" komandā svarīgākais man ir spēles laiks".

"Man vēl jāstrādā, lai uzlabotu savu sniegumu un palīdzētu komandai iekļūt izslēgšanas spēlēs. Lai nopelnītu vietu KHL, ir jāpierāda sevi MHL čempionātā," turpināja jaunais vārtsargs, kurš atzina, ka nav domājis par spēlēšanu Ziemeļamerikā.

Treniņos Gudļevskis bieži strādā kopā ar Rīgas "Dinamo" pirmo vārtsargu Mikaēlu Telkvistu, kurš neliedz viņam savu padomu.

"Viņš man ļoti palīdz. Telkvists ir lielisks cilvēks un ļoti pieredzējis vārtsargs," atzina Gudļevskis. "Viņš man bieži dod padomu un cenšas man kaut ko iemācīt."

Gudļevskis šobrīd nedomā par to, kad viņš varētu nostiprināties KHL, bet, ja tas notiks nākamajā sezonā, viņš par to būtu ļoti apmierināts.

Gudļevskis šajā sezonā 30 MHL spēlēs vidēji savos vārtos ielaidis 2,23 ripas un atvairījis 92,5% pretinieku metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!