Latvijas hokeja speciālists Harijs Vītoliņš pametis Maskavas "Dinamo" galvenā trenera amatu, bet Krievijas Hokeja federācija neizrāda interesi par viņa piesaistīšanu.

Galvenā trenera pienākumus turpmāk komandā pildīs Sergejs Oreškins.

"Maskavas "Dinamo" vadība valdes priekšsēdētāja Rašida Nurgalijeva un ģenerāldirektora Andreja Safronova personā pateicas Vītoliņam par darbu un sasniegtajiem rezultātiem. Mūsu kluba vadība novēl viņam sportiskus panākumus, uzvaras un sasniegumus trenera darbā," teikts kluba paziņojumā.

Līdz ar to no trim Latvijas hokeja pārstāvjiem Maskavas "Dinamo" palicis vien Mārtiņš Karsums, jo no uzbrucēja Kaspara Daugaviņa klubs atbrīvojās septembrī, bet ar treneri Viktoru Ignatjevu sadarbību pārtrauca oktobrī.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" šobrīd atrodas septītajā pozīcijā, no līderiem, Maskavas CSKA, atpaliekot par 23 punktiem. Harija Vītoliņa vadībā komanda 45 spēlēs tikusi pie 17 uzvarām pamatlaikā un pa trim uzvarām pagarinājumā un "bullīšos".

Krievijas Hokeja federācijas (KHF) viceprezidents Romāns Rotenbergs pēc ziņām par Vītoliņa atlaišanu no kluba uzsvēris, ka neplāno aicināt Latvijas speciālistu pievienoties Krievijas izlases treneru štābam.

"Vītoliņa aiziešana ir "Dinamo" iekšējā "virtuve"," aģentūrai TASS izteicies Rotenbergs. "KHF ar to nav nekādas saistības, un Vītoliņa kandidatūru mēs neizskatām kā papildinājumu treneru štābam. Tas ir sen noformēts, strādā un nav vajadzības to papildināt."

Kā zināms, Vītoliņš Maskavas "Dinamo" galvenā trenera amatā nonāca pēc tam, kad šo posteni pameta Oļegs Znaroks, lai pilnībā nodotos darbam ar Krievijas hokeja izlasi.

Savu trenera karjeru KHL Vītoliņš iesāka 2008./2009. gada sezonā, kopā ar Oļegu Znaroku trenējot Balašihas MVD vienību, kas vēlāk apvienojās ar Maskavas "Dinamo". Jau ar šo komandu treneri divreiz izcīnīja KHL čempionu titulu.

Kopā ar Oļegu Znaroku Vītoliņš strādāja arī Krievijas izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!