Bijušais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs un treneris Harijs Vītoliņš atvadu vēstulē Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) komandai "Davos" un tās līdzjutējiem atklājis, ka, iespējams, atsāks darbu kopā ar treneri Oļegu Znaroku.

Jau ziņots, ka Vītoliņš "Davos" galvenā trenera amatu pārņēma pagājušā gada decembrī, kopā ar asistentu Viktoru Ignatjevu komandai palīdzot saglabāt vietu NLA. Tomēr Davosas vienība pēc sezonas darbā pieņēmusi kanādiešu izcelsmes šveicieti Kristianu Volvendu.

"Vēlos pateikties Davosai par atbalstu. Komandas līdzjutēji mūs atbalstīja sarežģītos brīžos, līdz katras spēles pēdējai sirēnai. Tas bija ļoti svarīgi. Stāstīju spēlētājiem, ka tā mums ir liela priekšrocība," izteicās treneris, vēstulē arī sakot paldies kluba vadībai un pilsētas iedzīvotājiem, kuri Vītoliņam veltījuši iedrošinošus vārdus Davosas ielās.

Krievijas mediji jau kādu laiku prognozē, ka Vītoliņa ilggadējais kolēģis Oļegs Znaroks varētu pieņemt Maskavas "Spartak" galvenā trenera pienākumus.

"Šobrīd izskatu vairākas iespējas un piedāvājumus. Esmu runājis ar vairākiem klubiem. Pēc pēdējās spēles ar "HC Davos" pavadīju dažas dienas Krievijā. Iespējams, ka atkal strādāšu kopā ar savu ilggadējo kolēģi Oļegu Znaroku. Taču vēl neko neesmu parakstījis," savu nākotni ieskicēja latvietis.

Vītoliņš kā Znaroka asistents divreiz izcīnījis KHL Gagarina kausu, abiem treneriem vadot Maskavas "Dinamo" komandu, kā arī vairākus gadus strādājis ar Latvijas un Krievijas hokeja izlasēm. Znaroka un Vītoliņa vadībā kaimiņvalsts pasaules čempionātos izcīnīja vienu zelta medaļu, vienreiz palika otrajā vietā, bet pāris reizes nopelnīja bronzas godalgas.

Speciālisti arīdzan triumfēja 2018. gada olimpisko spēļu hokeja turnīrā, kad treneri vadīja Olimpiskos atlētus no Krievijas (OAR).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!