Foto: F64

Bijušais Latvijas hokeja izlases vadītājs Oļegs Znaroks, kurš tagad trenē pasaules čempioni - Krievijas valstsvienību, negrasās apvienot darbu izlasē ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo" trenēšanu, tādējādi Krievijas galvaspilsētas komandas galvenā trenera amatā paliks cits latviešu speciālists Harijs Vītoliņš, kluba preses konferencē paziņoja vienības prezidents Arkādijs Rotenbergs.

Kā zināms, pēc iepriekšējās sezonas bijušais Latvijas izlases kapteinis un Maskavas "Dinamo" galvenais treneris Znaroks kļuva par Krievijas valstsvienības vadītāju, bet Maskavas komandā viņš pārtapa par konsultantu, galvenā trenera posteni ieņemot viņa ilggadējam palīgam Vītoliņam.

"Vītoliņš pilnībā tika galā ar savu darbu. Uzskatu, ka Maskavas "Dinamo" ir labākā Krievijas komanda," atzina Rotenbergs. "Maskavas CSKA spēlē identisku hokeju kā "Dinamo", tāpēc bija kaut kas jāmaina. Treneru sastāvs lieliski ar to tika galā."

Znaroks ar Krievijas izlasi sāka strādāt pēc tās neveiksmīgā starta pērnā gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, aizvedot to līdz pasaules čempiones titulam.

Iepriekš Maskavas "Dinamo" komanda divās KHL sezonās pēc kārtas Znaroka un Vītoliņa vadībā uzvarēja čempionātā, bet pagājušajā sezonā pēc triumfa regulārajā turnīrā jau Gagarina kausa pirmajā kārtā tā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistiem.

Šosezon "Dinamo" komanda, kuru pārstāv latviešu uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš, Rietumu konferences pusfināla sērijā ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!