Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Omskas "Avangard", ko vada Latvijas izlases treneris Bobs Hārtlijs, pirms jaunās sezonas sākuma radušās problēmas ar mājas spēļu arēnu, ziņo aģentūra "R-Sport".

Starpsezonā iesākto interjera remonta un inženiertehnisko sistēmu modernizācijas darbu laikā radušies neparedzēti sarežģījumi un "Avangard" jauno KHL sezonu nevarēs iesākt "Arena Omsk", kur komanda aizvada savas mājas spēles, apstiprinājusi Omskas kluba vadība. Tagad kopā ar KHL tiek meklēta izeja no situācijas.

"Mēs šobrīd mēģinām tikt skaidrībā ar arēnu, tad pieņemsim lēmumu," aģentūra citē KHL prezidentu Dmitriju Černišenko. "Jā, tas ir "force majeure", bet mēs to atrisināsim. Uzturam kontaktus ar Omskas kluba vadību, meklējam rezerves variantus. Visu operatīvi nokoriģēsim, skatītāji no šīs situācijas necietīs."

Pēc izdevuma "Sport Ekspress" rīcībā esošās informācijas, arēnas ēkai ir nopietnas problēmas – atklātas plaisas pamatos.

"Reiz esmu dzirdējis, ka ne viss ir kārtībā ar "Arena Omsk" un ka Irtišas upes ūdeņi izskalo konstrukciju," izdevums citē bijušo "Avangard" treneri Fjodoru Kanareikinu. "Tas nebija zināms plašam lokam, jo situācija nebija kritiska. Tāpēc komanda palika spēlēt arēnā, un tolaik mēs spēlējām bez jebkādām bažām."

Kā viena no rezerves iespējām tiek minēta bijušā KHL kluba "Jugra" ledus arēna Hantimansijskā, un KHL vadība norāda, ka nav aizliegts spēlēt citās hallēs, ja tās atbilst līgas prasībām.

Jaunā KHL sezona sākas 1. septembrī, bet Omskas "Avangard" pirmā mājas spēle ieplānota 10. septembrī pret "Ņeftehimik".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!