Foto: TASS/Scanpix/LETA

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) risinās Gagarina kausa pusfināla cīņas, bet sportiskos notikumus Krievijā aizēnojis gadījums ar Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītās komandas Omskas "Avangard" kapteini Alekseju Jemeļinu.

Omskas komandas kapteinim pēc 3. aprīļa Austrumu konferences fināla pirmās spēles pret Kazaņas "Ak Bars" palika slikti un viņu ievietoja slimnīcā. Pēc medicīniskām pārbaudēm ārsti konstatēja nopietnas aknu problēmas. Hokejists pārvests uz vadošo Maskavas slimnīcu – Skļifosovska vārdā nosaukto zinātniski pētniecisko institūtu. Iespējams, ka tuvākajās dienās kļūs zināms, vai sportistam veiks aknu transplantāciju, kas praktiski pieliks punktu 34 gadus vecā sportista hokejista karjerai.

3. aprīļa spēlē Jemeļins trešajā periodā pēc sadursmes atstāja laukumu un spēlē neatgriezās. Vēlāk gan sākās daudz neskaidrību par hokejista veselības stāvokli, un klubs pagaidām oficiāli detalizēti arī neko nav komentējis.

Sākotnēji izskanēja runas, ka hokejists esot saindējies, bet "Avangard" to noliedza un ziņoja, ka Jemeļinam ir ķermeņa apakšējās daļas savainojums. Tomēr vēlāk izrādījās, ka jau nākamajā rītā pēc spēles Jemeļins sūdzējies par paaugstinātu temperatūru, infekcijas slimību nodaļā veiktās Covid-19 pārbaudes bijušas negatīvas, bet viņa stāvoklis nav uzlabojies.

Veselības stāvoklim pasliktinoties, Jemeļinu smagā stāvokli ievietoja reanimācijā ar diagnozi "toksisks aknu šoks". Kā norādījuši ārsti, tas saistīts ar ķermeņa spēcīgu reakciju uz kādu no medikamentiem. Tad nolemts hokejistu pārvest uz Maskavu, kur viņš turpina ārstēšanos.

Krievijas masu mediji, atsaucoties uz anonīmiem informācijas avotiem, ziņoja par narkotisko vielu ietekmi uz Jemeļina veselību, jo Krievijas Iekšlietu ministrijā sākta lieta par narkotisko vielu lietošanu. Krievijas likums nosaka, ka medicīnas iestādei jāziņo varas iestādēm par gadījumiem, ja medicīniskajās pārbaudēs atrastas narkotiku pēdas.

Ceturtdien gan neoficiāli izskanējis, ka Jemeļina asinīs nav atrastas narkotisko vielu pēdas, bet diagnoze ir pēkšņa aknu mazspēja. Tiek pieļauts, ka hokejists ir pārmērīgi lietojis pretsāpju līdzekļus, jo asinīs konstatētas ibuprofēna un paracetamola pēdas.

"Avangard" gan joprojām nav oficiāli informējis, kas tad īsti noticis ar hokejistu. Tikai pēc tam, kad informācija jau parādījās medijos, Omskas komanda apstiprināja, ka kapteinim ir veselības problēmas un viņš pārvests uz Maskavu.

"Klubs gaida Skļifosovska vārdā nosauktā institūta ārstu slēdzienu par Alekseja Jemeļina veselības stāvokli. Šobrīd kluba rīcībā nav informācijas, kas apstiprinātu narkotisko vai citu aizliegto vielu klātbūtni Alekseja Jemeļina organismā. Tāpat ar izbrīnu lasām mediju virsrakstus par to, ka Aleksejam it kā būšot aknu transplantācija. Šajā sakarā mēs neesam saņēmuši nekādus dokumentus," teikts trešdien publicētajā pagaidām jaunākajā paziņojumā par hokejista stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!