Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Atvainojoties par incidentu ar Latvijas valsts himnu, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo" piešķīrusi Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" līdzjutējiem 100 biļetes uz 3.janvārī plānoto abu komandu nākamo maču.

Kā ziņots, svētdien aizvadītajā mačā, kas bija pēdējais pirms decembra starptautiskā pārtraukuma, Rīgas "Dinamo" izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2. Pirms šīs spēles Minskas arēnā netika atskaņots korekts Latvijas himnas ieraksts, bet izkropļots tās variants.

Minskas "Dinamo" atvainošanās vēstulē teikts, ka mēģinājuma laikā svētdien viss strādājis ierastajā režīmā, tomēr Latvijas himnas skanēšanas laikā atskaņošanas ierīcei un programmatūrai gadījusies kļūme.

"Kā nožēlas zīmi par notikušo esam gatavi Rīgas "Dinamo" līdzjutējiem piedāvāt 100 biļetes uz maču, kas risināsies 2013.gada 3.janvārī," Minskas "Dinamo" atvainošanās vēstule citēta Rīgas "Dinamo" oficiālajā mājaslapā internetā.

Kā ziņots, Latvijas komandas pārstāvji pēc mača izteikuši savas pretenzijas Baltkrievijas galvaspilsētas arēnas darbiniekiem, taču oficiāls protests līgas vadībai netikšot iesniegts.

Kā ziņots, Rīgas un Minskas komandām svētdienas mačs bija trešā savstarpējā spēle šosezon. 9.oktobrī Rīgā pārāki ar 2:1 pagarinājumā bija mājinieki, bet 4.novembrī Rīgā Latvijas klubs piekāpās ar 0:2, un tieši pēc šī mača tika atlaists Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio. Kopumā šosezon abām komandām jāspēkojas četras reizes.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 32 punktiem 34 spēlēs atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no "play-off" zonas joprojām atpaliekot par 14 punktiem.

Tikmēr Minskas vienība ar 41 punktu šajā pašā konferencē ir desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!