Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pasniegs Atzinības rakstus Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas "HK Rīga" sportistiem, kā arī pasaules junioru rekordistam šķepmešanā Zigismundam Sirmajam un viņa trenerei Valentīnai Eidukai, informē domes preses dienests.

MHL regulāro čempionātu Leonīda Tambijeva trenētā komanda noslēdza Ziemeļrietumu konferences otrajā vietā ar 56 spēlēs izcīnītiem 99 punktiem, kas visā līgā kopvērtējumā bija sestais labākais rezultāts. Tādējādi viņi stabili nodrošināja sev vietu "play-off" spēlēs, kas debitantiem ir ļoti labs sasniegums.

Diemžēl "play-off" pirmajā kārtā nācās atzīt komandas "Mitiščenskije Atlanti" pārākumu, un, iespējams, tieši "play-off" spēļu pieredzes trūkums liedza turpināt cīņu par Harlamova kausu. Tomēr "HK Rīga" sniegumu pamanīja un kā pozitīvu piemēru atzīmēja daudzi hokeja speciālisti.

MHL tika izveidota 2009. gada martā, lai popularizētu jaunatnes hokeju. Aizvadītajā sezonā līgā bija apvienoti 29 klubi no 24 Krievijas pilsētām, kā arī divas Baltkrievijas un viena Latvijas komanda. MHL spēlēja vairāk nekā 1000 hokejistu vecumā no 17 līdz 21 gadam.

Šogad 20. martā Sofijā norisinājās ziemas Eiropas kausa izcīņas sacensības mešanas disciplīnās, kurās Rīgas pašvaldības sporta skolas "Arkādija" audzēknis Zigismunds Sirmais jau pirmajā metienā sasniedza jaunu pasaules rekordu šķēpa mešanā junioriem - viņa raidītais šķēps aizlidoja 84,47 metrus.

Zigismunds Sirmais ir pirmais Latvijas vieglatlēts, kurš ir uzrādījis pasaules rekordu junioriem. Iepriekšējais pasaules rekords (83,87 m), kas tika sasniegts 2001. gadā, piederēja Norvēģijas sportistam Torkildsenam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!