Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Hokeja klubs " Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) 2011./2012. gada sezonu iesākuši ar uzvaru, izbraukumā ar 3:2 (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 1:0) uzvarot "Mitiščenskije Atlanti" komandu.

Spēle iesākās diezgan mierīgi, un pēc pirmās trešdaļas ar 2:0 vadībā bija izvirzījušies rīdzinieki - sestās minūtes vidū mājinieku vārtsargu Petru Jerjominu pārspēja Artūrs Kuzmenkovs.

Otrā trešdaļa iesākās ar Artūra Salijas disciplināru noraidījumu par bīstamu uzbrukumu galvas un kakla apvidū, taču spēles turpinājumā HK "Rīga", jau spēlējot pilnā sastāvā, guva vēl vienus vārtus - precīzs bija Vjačeslava Dobreņkija metiens. Perioda nogalē rīdzinieki, izmantojot aizturēto sodu, spēlēja seši pret trim mājiniekiem, taču izmantot šo skaitlisko pārsvaru tā arī neizdevās.

Trešajā periodā Mitišču jaunajiem hokejistiem izdevās izlīdzināt rezultātu - vispirms Staņislavs Glazunovs guva pirmos vārtus mājinieku labā, izmantojot Mārtiņa Jakovļeva noraidījumu. Turklāt vairākumā bija atlicis spēlēt vienu sekundi, kad Glazunovs pārspēja Kristeru Gudļevski. Otros vārtus perioda vidū guva Ņikita Sošņikovs, panākot 2:2.

Atlikušajā spēles pamatlaikā un papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, un mača uzvarētājs bija jānosaka ar pēcspēles metienu palīdzību, kurā veiksmīgāki izrādījās rīdzinieki. Uzvaras vārtus pēc septiņiem abu komandu spēlētāju neveiksmīgiem metieniem guva Elvijs Biezais, nodrošinot savai komandai pirmo panākumu sezonā.

Arī nākamo spēli HK "Rīga" aizvadīs izbraukumā, piektdien tiekoties ar "Russkije Vitjazi" komandu, kas trešdien savā pirmajā sezonas spēlē ar 2:1 pēcspēles metienos uzvarēja Minskas "Junostj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!