Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Hokeja klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes Hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā ar 4:3 (1:0, 0:0, 2:3, 0:0) pēcspēles metienos uzvarēja Čeļabinskas "Belije medvedi" vienību, svinot trešo uzvaru pēc kārtas.

Pirmajā trešdaļā tika gūti vienu vārti, un tos guva Edgars Lipsbergs, realizējot skaitlisko vairākumu. Otrā trešdaļa aizritēja bez vārtu guvuma, toties trešais periods izvērtās pa īstam dramatisks.

Trešās trešdaļas pirmajā minūtē Roberts Bukarts dubultoja rīdzinieku pārsvaru, taču perioda vidū Mihails Mokins atklāja rezultātu viesu labā – 2:1, un pēc nepilnām piecām minūtēm Maksims Šalunovs rezultātu izlīdzināja.

Mājinieki steidzās labot situāciju un atgriezties vadībā, taču zaudēja vēl vienus vārtus – Konstantīns Plaksins izvirzīja vadībā "Belije medvedi", bet līdz spēles beigu signālam bija atlikušas mazāk par divarpus minūtēm.

Pēdējā minūtē, ne bez grūtībām tikuši laukā no savas aizsardzības zonas, rīdzinieki devās uzbrukumā, un vārtus bija pametis arī Kristers Gudļevskis. Šai pēdējā uzbrukumā viesi, par laimi rīdziniekiem, pārkāpa noteikumus, un uz Čeļabinskas komandas vārtiem tika nozīmēts soda metiens, ko izpildīja Roberts Bukarts, izlīdzinot rezultātu – 3:3.

Pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, un spēle turpinājās ar pēcspēles metieniem, kuros meistarīgāki bija rīdzinieki. Vārtos pēcspēles metienos stājās Uldis Čalpa, kurš atvairīja divus pretinieku metienus, bet uzvaras vārtus rīdziniekiem guva Roberts Bukarts. Pēdējo "bullīti", ko izpildīja Marats Zarapovs, Čalpa atvairīja.

Arī nākamo MHL regulārā čempionāta spēli HK "Rīga" aizvadīs mājās, 25. janvārī uzņemot Jekaterinburgas "Avto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!