Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jauno latviešu uzbrucēju Haraldu Egli svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jauno spēlētāju izvēles draftā ar 27.numuru savā īpašumā ieguva Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" pirmajā kārtā nebija neviena izvēles iespēja, jo tā visas trīs savas tiesības neilgi pirms drafta sākuma atdeva Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

Pēc tam otrajā kārtā Rīgas "Dinamo" izvēlējās čehu aizsargu Filipu Pirohtu no Liberecas "Bili Tygri" vienības, bet trešajā kārtā ieguva tiesības uz 17 gadus veco slovāku aizsargu Kristianu Jarošu, kurš ir "Košice" jaunatnes sistēmas audzēknis.

16 gadus vecais Pirohta šajā sezonā pārstāvēja Čehijas U-18 un U-19 valstsvienības. Pirms drafta viņš tika nosaukts kā septītais perspektīvākais Eiropas hokejists.

Ceturtajā kārtā Rīgas "Dinamo" centās piesaistīt jaunos Omskas "Avangard" spēlētājus Artūru Lautu un Vjačeslavu Novicki, kurus abus līdzšinējā vienība aizsargāja, bet pēc tam nodraftēja Dāvi Zembergu, kurš pašlaik spēlē Bostonas "Bandits Jr." vienībā ASV.

Arī piektajā kārtā Rīgas "Dinamo" komanda sākotnēji palīdzēja "Avangard" vienībai, izvēloties tās spēlētāju Antonu Ugoļņikovu, kas tika aizsargāts, bet pēc tam Latvijas klubs izvēlējās galvenā trenera Arta Ābola dēlu Rodrigo Ābolu, kurš cīnās Latvijas vienības jaunatnes sistēmā.

Kā ziņots, šomēnes Egli, kurš nesen svinēja savu 17.dzimšanas dienu, Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL), kas ir spēcīgākā junioru līga ASV, draftā ar astoto numuru izvēlējās Maskīgonas "Lumberjacks" komanda.

Tagad Egle vismaz vienu sezonu plāno spēlēt Maskīgonas komandā, bet pēc tam doties uz Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātu un palīdzēt Vermontas Universitātei.

Egle jau pēdējās divas sezonas spēlē ASV. Šo sezonu viņš aizvadīja Austrumu junioru hokeja līgas (EJHL) komandā Portlendas "Pirates Jr.", kuras rindās 39 spēlēs izcēlās ar 22 gūtiem punktiem un 26 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat Egle spēlējis Latvijas U-16, U-17 un U-18 izlasēs. Šajā pavasarī viņam neizdevās palīdzēt U-18 izlasei saglabāt vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā. Krievijas pilsētā Sočos notikušajā turnīrā Egle sešās spēlēs guva divus vārtus.

Tikmēr ar pirmo numuru KHL draftā Habarovskas "Amur" komanda izvēlējās Dmitriju Osipovu.

"Ak Bars" komanda pēc vairākām maiņām pirmajā kārtā kopā varēja aizsargāt 11 savus jaunatnes sistēmas spēlētājus (sešus izvēlēties, bet pieciem uzlikt liegumu), turklāt tāpat vienība Doņeckas "Donbass" vienībai zaudējusi labāko aizsargu Romānu Haļikovu. Jau drafta laikā "Ak Bars" pārstāvji izteica cerību, ka nākamgad KHL drafts vairs nebūs, jo tas nav piemērots Eiropas hokeja sistēmai.

Tikmēr interesantas izvēles izdarīja jaunā KHL komanda no Vladivostokas, kas pirmajā kārtā izvēlējās kādu jauno hokejistu no Japānas, bet otrajā kārtā - no Dienvidkorejas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!