Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" tuvākajās Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas spēlēs ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību būs jāiztiek bez vēdera muskuļa savainojumu guvušā pamatvārtsarga Krisa Holta.

Pagaidām vienība neprognozē cik ilgs laiks Holtam būs nepieciešams, lai atlabtu no traumas.

Svētdien paredzētajā sērijas ceturtajā spēlē Rīgas "Dinamo" vārtos stāsies Māris Jučers, bet no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" izsaukts jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Zīmīgi, ka "Rīgas" komanda svētdien aizvadīja kārtējo spēli MHL turnīrā un šim mačam bija pieteikts arī Gudļevskis, kurš gan palika rezervē aiz Jāņa Auziņa. Gudļevskis līdz šim KHL nav spēlējis.

Kā ziņots, Holts traumu guva sestdienas spēlē ar "Torpedo". Vārtsargs muskuli sastiepa, kad trešajā trešdaļā aizturētā soda laikā slidojis uz rezervistu soliņu. Ilgajā mačā, kurā tika aizvadīti divi pagarinājumi, gan Holts, gan Jučers nospēlēja pa nepilnām 50 minūtēm. Šajā laikā Holts atvairīja 16 no 19 metieniem, bet Jučers visu 21 pretinieku metienu.

Rīgas "Dinamo" komandai svētdien būs jāiztiek arī bez uzbrucēju Aleksandra Ņiživija un Mārtiņa Cipuļa palīdzības. Kā viņu aizvietotājs no "Rīga" komandas izsaukts Juris Upītis.

Ņiživijs sestdien notikušajā trešajā mačā ar "Torpedo" saņēma spēcīgu sitienu pa rokām, taču maču nospēlēja līdz galam. Pēc padziļinātas medicīniskās izmeklēšanas svētdienas rītā viņam konstatēts spēcīgs rokas sasitums. Paredzams, ka sērijas piektajā mačā otrdien Ņiživijs varēs piedalīties.

Tikmēr Cipulis sestdien saņēma noraidījumu līdz spēles beigām (5+20 minūtes) un svētdien līga viņam piespriedusi vienas spēles diskvalifikāciju.

Šajā izslēgšanas sērijā Ņiživijs un Cipulis trijos mačos ar rezultativitāti nav atzīmējušies, bet abi tikuši pie negatīviem lietderības koeficientiem -4.

Mačs svētdien "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā trešdien "Dinamo" izbraukumā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu ar rezultātu 3:7 (1:2, 2:3, 0:2), otrajā spēlē ceturtdien atspēlējās, svinot panākumu pirmajā pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0), bet trešajā spēlē sestdien savā laukumā izcīnīja uzvaru otrajā pagarinājumā ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0).

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 2-1 atrodas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!