Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā, septītajā spēlē starp Latvijas klubu Rīgas “Dinamo” un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzvarēt vai zaudēt var jebkura no komandām, uzskata “Dinamo” vārtsargs Kriss Holts.

Atgādinām, ka ceturtdienas mačā Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:1 pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzinot rezultātu sērijā 3-3.

Aizvadītajā mačā “Dinamo” vārtos pēc muskuļu savainojuma atgriezās Holts, kurš atzina, ka pagaidām vēl nejūtas pārāk labi: “Nejūtos labākajā sportiskajā formā, taču mans noskaņojums ir lielisks. Mēs sasniedzām savu mērķi – septīto spēli sērijā. Rietumu konferences septītajai spēcīgākajai komandai aizspēlēties līdz septītajai cīņai ar otro labāko konferences vienību nav nemaz tik slikti. Septītā spēle būs tā, kurā zaudēt var jebkurš.”

“Protams, ka gaidāmā spēle būs grūtākā šajā sērijā. Esmu spēlējis septītās spēlēs un es zinu, kas tas ir,” intervijā portālam "sports.ru" teica vārtsargs. “Izšķirošajā cīņā visu izšķirs spēle nevienādos sastāvos un cīņa par ripu. Tāpat svarīgi būs kontrolēt emocijas, lai nesāktos lielas nekārtības laukumā.”

Holts muskuļu traumas dēļ izlaida divas pilnas spēles, bet sērijas trešā mača trešajā periodā viņš cīņu turpināt nevarēja, un viņu aizvietoja Māris Jučers. Holts latvieša sniegumu visos mačos vērtēja apmierinoši.

“Viņš ļoti labi aizvadīja trešo spēli, kurā bija divi pagarinājumi. Ceturtajā un piektajā mačā Māris vairs nebija tik labs un pāris epizodes viņš, iespējams, gribētu pārspēlēt, bet es viņu nevainoju zaudētajos vārtos, jo komanda neparādīja savu labāko sniegumu,” skaidroja Holts. “Es negribētu atrasties viņa vietā tik grūtā situācijā. Jā, mēs zaudējām, bet es negribētu mest akmeņus viņa dārzā. Galu galā arī ar mani vārtos mēs piedzīvojām zaudējumus.”

Savukārt “Torpedo” hokejisti spēlējot klasisku Eiropas hokeju, cenšoties ar saspēlēm, izkārtot sev labu metiena pozīciju, un vārtsargam tas nozīmē mazāk darba: “Jā, pārāk daudz darba ceturtdien man nebija, bet, jo mazāk metienu, jo mazāk ielaistu vārtu, tāpēc man prieks. “Torpedo” cenšas izspēlēt labas metienu pozīcijas. Dažreiz tas darbojas, dažreiz nē. Kas zina, kas notiks septītajā spēlē. Varbūt viņi sāks mest no visām pozīcijām.”

Rietumu konferences ceturdaļfināla sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots septītajā spēlē sestdien Ņižņijnovgorodā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!