Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" amerikāņu vārtsargs Kriss Holts kopš ierašanās Latvijā pagājušajā sezonā un komandas pirmā vārtsarga vietas izkarošanas atkal sācis gūt baudu no hokeja, laukumā pārstāvot visas valsts hokeja līdzjutējus, intervijā laikrakstam "The Baltic Times" atzinis vārtsargs.

26 gadus vecais Holts "Dinamo" pievienojās pirmās pagājušās sezonas sākumā, parakstot divu gadu līgumu. Sākotnēji viņš vienībā bija paredzēts kā zviedra Mikaēla Telkvista aizstājējs, taču laika gaitā spēja izkarot treneru uzticību.

Šosezon Holts "Dinamo" vārtus sargājis 17 spēlēs, vidēji ielaižot 2,43 ripas un atvairot 91,8% metienu, bet pirms pārcelšanās uz Latviju Holts spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" fārmklubā Binhemtonas "Senators", kas spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Holts piecu sezonu laikā, ko viņš pavadīja Ziemeļamerikā, spēlēja arī NHL klubos Sentluisas "Blues" un Ņujorkas "Rangers", aizvadot divus mačus NHL čempionātā, tomēr atgriešanās dzimtenē viņu pagaidām nesaista.

"Netaisos atgriezties, lai atkal ietu cauri nežēlīgajiem atlases procesiem un pakļautu sevi sīkai iespējai atkal spēlēt NHL. Es atgriezīšos tikai tad, ja būs kāda komanda, kas gribēs, lai spēlēju uzreiz," stāsta Holts.

"Spēlējot "Dinamo", hokejs man atkal sagādā baudu. Noteiktas lietas es turpinu uztvert kā savu darbu, bet beidzot atkal ir patīkami doties uz ledus un trenēties. Ir patīkami iet uz spēlēm un apzināties, ka tu nespēlē tikai sev vai komandas biedriem - šeit tu spēlē par godu visai valstij," izcēla vārtsargs. "Visi tik ļoti mīl šo komandu un visu ap to notiekošo uztver ļoti nopietni."

"Nedomāju, ka vēl kādā KHL klubā ir tā kā "Dinamo". Ja salīdzina ar pārējiem klubiem un pilsētām, Rīga viennozīmīgi un neapstrīdami ir labākā vieta, kur atrasties. Te ir labākā dzīve, labākā pilsēta, labākie cilvēki, labākie fani un labākā hokeja halle. Kad komanda piedzīvo zaudējumu, esmu sarūgtināts ne tikai par spēlētājiem, bet par visu valsti, kuru esmu pievīlis. Tas man sniedz milzu motivāciju," uzskatos dalās Holts.

Tāpat Holts atklājis, ka kopš pirmās Latvijā pavadītās dienas cenšas apgūt vietējo valodu, lai nebūtu kārtējais ārzemnieks, kas nevīžo iedzīvoties vietējā kultūrā.

"Es melotu, ja censtos noliegt, ka amerikāņi pret citu valstu kultūru un paražām attiecas augstprātīgi. Ja es šeit atvestu visus savus radiniekus, vairums no viņiem staigātu apkārt, brīnoties, kāpēc šeit nepārdod amerikāņu alu un nerunā angļu valodā," atzina vārtsargs, kurš būtu ar mieru Latvijā palikt uz vēl ilgu laiku.

Kā zināms, Holts ir ticis izsaukts uz ASV izlasi dalībai "Deutschland Cup" turnīrā, kas notiks novembra starptautiskā pārtraukuma laikā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 20 mačos ieņem septīto vietu, bet par diviem punktiem mazāk ir astotajā pozīcijā esošajai Maskavas "Spartak" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!