Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Slovāku uzbrucējs Marsels Hosa, kurš iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo", noslēdzis divu gadu līgumu ar citu šīs līgas klubu Kazaņas "Ak Bars", portālam "icebox.lv" apstiprināja pats Hosa.

Līdz šim Hosa un "Ak Bars" nevēlējās oficiāli apstiprināt runas par šo iespējamo darījumu, jo slovākam līdz aprīļa beigām vēl bija spēkā līgums ar "Dinamo" komandu.

"Braucu uz Kazaņu. Tas nebūs viegli, jo komanda divus gadus pēc kārtas izcīnīja Gagarina kausu," portālam "icebox.lv" atzina Hosa. "Tur būs pavisam cita atbildība, cits spiediens. Man tas būs liels izaicinājums."

Hosa piebilda, ka šobrīd viņš nezina, kas būs pēc diviem gadiem, kad uzbrucējam beigsies līgums ar "Ak Bars" komandu. "Pilnīgi iespējams, kā atgriezīšos Rīgā, kur man ļoti patīk. Rīgā man palika daudz draugu un daudz patīkamu atmiņu. Tur jūtos kā mājās. Pareizi teic, ka hokeju nespēlēsi mūžīgi. Jādomā arī par nākotni."

"Zinu, ka Rīgā ir cilvēki, kuri ir vīlušies par manu izvēli. Kazaņas klubs jau pietiekami ilgi izrādīja interesi par mani, un tā sanāca, ka jau pēc Vankūveras olimpiskajām spēlēm piekritu piedāvājumam," piebilda Hosa.

Kā ziņots, šajā sezonā Hosa ar 35 precīziem metieniem 56 spēlēs kļuva par KHL regulārā čempionāta labāko vārtu guvēju. Kopā viņš regulārajā čempionātā guva 55 punktus, kas deva septīto vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Tāpat Hosa ieņēma pārliecinošu pirmo vietu arī izdarīto metienu skaita ziņā. Slovāks KHL regulārā čempionāta mačos pa vārtiem izpildīja 216 metienus, tuvāko sekotāju Pletu apsteidzot par 25 metieniem.

Savukārt deviņos Gagarina kausa mačos Hosa izcēlās ar četriem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Kā zināms, "Dinamo" Gagarina kausā aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā piekāpās Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Balašihas MVD vienībai.

Savukārt "Ak Bars" komanda Gagarina kausa izcīņas finālsērijā ar 4-3 pieveica tieši MVD komandu. Arī pirmajā KHL sezonā pērn triumfēja "Ak Bars", kas toreiz finālsērijā pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv."

Video: icebox.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!