Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā svētdien pie pirmās uzvaras šogad tika Rīgas "Dinamo", kas Ņižņekamskā dramatiskā cīņā ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1;0) pagarinājumā pieveica "Ņeftehimik".

Rīdziniekiem tā bija arī pirmā uzvara pēc trīs zaudējumiem.

Trešā perioda sākumā Rīgas "Dinamo" deviņas minūtes spēlēja mazākumā, ko spēja izturēt. Pēc Arvīda Reķa un Georgija Pujaca lielajiem noraidījumiem (5+20 minūtes) "Dinamo" palika tikai ar četriem aizsargiem, taču arī šo pārbaudījumu rīdzinieki izturēja, gūstot uzvaru smagā cīņā.

Pēc neizteiksmīgā cīņā aizvadītā pirmā perioda otrās trešdaļas sākumā "Ņeftehimik" ar savu ofensīvu panāca 1:0. Otrā perioda izskaņā uz brīdi "Dinamo" pārņēma iniciatīvu un to izmantoja – Hosa pēc teicamas Ozoliņa piespēles guva vārtus.

Otrā perioda izskaņā strīdīgā situācijā tiesneši piesprieda Reķim noraidījumu par sitienu pretiniekam ar celi, tādējādi trešo periodu rīdzinieki iesāka mazākumā. Neilgi pēc soda izturēšanas Rīgas "Dinamo" atkal nonāca neapskaužamā situācijā, jo par sitienu galvas rajonā lielo sodu saņēma Pujacs. Interesanti, ka abi sodi bija pret vienu un to pašu spēlētāju – Georgiju Belousovu.

Tomēr arī šo mazākumu "Dinamo" izturēja un pamatlaika beigās ieguva arī vairākumu, ko pagarinājumā izmantoja. Papildlaikā otrajā minūtē Ozoliņš atdeva piespēli Hosam, kurš uzreiz spēcīgi iemeta devītniekā!

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!