Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pēc nonākšanas iedzinējos ar 1-3 Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā pret Ukrainas vienību Doņeckas "Donbass" ticējusi, ka var atspēlēties un pēcāk gūt arī panākumu, sarunā ar aģentūru LETA sacīja rīdzinieku uzbrucējs Marcels Hosa.

Kā ziņots, "Dinamo" sērijas sestajā mačā sestdien savā laukumā ar rezultātu 2:1 uzvarēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto "Donbass". Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "Dinamo" hokejisti no sev nelabvēlīgā rezultāta 1-3 panākuši neizšķirtu 3-3.

"Pēc spēles Rīgā sērijā bijām nonākuši iedzinējos ar 1-3, tāpēc sekojošajā mačā Doņeckā zinājām, ka mums uz priekšu jādodas soli pa solim un jābūt pacietīgiem," izteicās Hosa. "Mums sevi bija jāizliek par visiem 100% katrā periodā, katrā mačā. Mēs ticējām, ka varam atspēlēties un uzvarēt šo sēriju."

"Kā redzams, abas komandas šajā sērijā cīnās ļoti līdzvērtīgi. Cerams, ka arī septītajā spēlē mums izdosies spēlēt tāpat kā pēdējos mačos. Viss var notikt," uzskata slovāku uzbrucējs.

Hosa uzsvēra, ka Rīgas "Dinamo" pēdējos mačos demonstrē labu spēli aizsardzībā, turklāt vārtsargs Jakubs Sedlāčeks ir demonstrējis iespaidīgu sniegumu.

"Spēlējam viens par otru, un to var redzēt arī rezultātā. Nav svarīgi, kurš mača gaitā izdara vairāk metienus - būtiska ir uzvara," piebilda slovāks, kurš pēc sestās cīņas iesaistījās dūru izvicināšanā ar viesu leģionāru Kleju Vilsonu. "Neteiktu, ka tas izvērtās par īstu kautiņu - tās ir izslēgšanas spēles. Mums atlicis doties izbraukumā un noslēgt šo sēriju."

Sērijas izšķirošo maču abas komandas Ukrainā valdošo konfliktu dēļ aizvadīs Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

"Vienreiz karjerā jau esmu piedzīvojis neveiksmi sērijas septītajā mačā. Sajūtas nav labākās, taču tāds ir hokejs. Viss var notikt, bet mums

jābūt pārliecinātiem, ka pirmdien no laukuma kā uzvarētāji aiziesim mēs," uzsvēra Hosa.

Rīgas "Dinamo" komanda Gagarina kausa spēlēm kvalificējusies pēc gada pārtraukuma un kopumā piekto reizi sešās KHL sezonās. Iepriekš vienībai divas reizes izdevies pārvarēt konferences ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!