Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta priekšpēdējās mājas spēļu sērijas pēdējā spēlē otrdien ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai, ko pārstāv arī tā kādreizējais uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Latvijas klubam tas bija ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" rindās izcēlās Miks Indrašis, kurš savus vārtus guva ar meistarīgu manevru, aizvārtē paceļot ripu uz nūjas lāpstiņas un pa gaisu ievirzot to pretinieku vārtu tīklā. Tikmēr "Lokomotiv" labā pamatlaikā vārtus guva Aleksejs Kručiņins, bet pēcspēles metienos precīzs bija Jurijs Petrovs.


Pirms spēles

"Dinamo" treneri mačam bija pieteikuši septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Pēc četru spēļu izlaišanas sastāvā atgriezās aizsargs Guntis Galviņš, bet nespēlēja aizsargs Arvīds Reķis, kuram iepriekšējā mača izskaņā tika pārsists deguns. Savainojums nav nopietns, taču treneri bija nolēmuši iedot pieredzējušajam aizsargam atpūtu. No uzbrucējiem malā palika Roberts Bukarts un Ģirts Ankipāns, bet treneri bija veikuši izmaiņas visos uzbrucēju virknējumos, izņemot pirmo. Vārtu drošība atkal tika uzticēta Mārim Jučeram.

1.periods

Jau spēles pirmajā minūtē izcelties varēja M.Rēdlihs, tomēr acīgāks cīņā pretim vārtiem bija Jučers. Lai arī pirmajos uzbrukumos abas komandas darbojās ļoti aktīvi, turpinājumā uz ledus bija vērojams notikumos skops un izteikti piesardzīgs hokejs. Trešdaļas septītajā minūtē noraidīts tika Krišjānis Rēdlihs, bet sekojošajā mazākumā mājiniekiem klājās ļoti smagi, no vārtu guvuma viņus paglābjot vienīgi Jučera veiksmīgajam sniegumam. Pēc atgriešanās pilnos sastāvos "Dinamo" komandai joprojām neizdevās radīt briesmas pie Kērtisa Senforda sargātajiem vārtiem, lai arī labas iespējas tikt pie bīstamiem metieniem bija Džeimijam Džonsonam un Mārtiņam Karsumam.

Spēle aktīvāka kļuva trešdaļas beigu daļā, kad pēc Raita Ivanāna iesaistīšanās nelielos asumos pie noraidījuma tika Māris Bičevskis. Sekmīgi spēlējot mazākumā, mājinieki tika pie iespējas minūti un desmit sekundes paši spēlēt vairākumā, taču bīstami ieiet sāncenšu zonā rīdziniekiem izdevās tikai reizi, kad īsā laikā "Lokomotiv" vārtu virzienā tika raidīti trīs ļoti bīstami metieni. Pēdējā minūte tika aizvadīta aktīvā cīņā, tomēr rezultāts palika neatklāts.

2.periods

Otro trešdaļu "Dinamo" hokejisti sāka ievērojami aktīvāk, tomēr jau otrajā minūtē bija spiesti centienus gūt vārtus atlikt, jo noraidīts tika Gunārs Skvorcovs. Sekojošās divas mazākuma minūtes mājinieki aizvadīja ļoti pārliecinoši, bet uzreiz pēc tam paši tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Tajā ar bīstamiem metieniem izcēlās Miks Indrašis un Aleksandrs Žirū, tomēr precīzi vārtos darbojās Senfords. Nepaguvuši iejusties spēlē vienādos sastāvos, "Dinamo" hokejisti atkal nokļuva mazākumā - šoreiz par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Šajā mazākumā laukuma saimniekiem klājās jau daudz grūtāk, bet teicams savu pienākumu pildīšanā bija Jučers. Regulāri pie "Dinamo" vārtiem izcēlās asumi, tomēr savus vārtus neskartus laukuma saimniekiem izdevās nosargāt.

Vienos no šādiem asumiem "Lokomotiv" komanda tika sodīta ar divu minūšu noraidījumu, tomēr vairākumu "Dinamo" vienībai atkal neizdevās izmantot, lai arī saspēle ap viesu vārtiem mājiniekiem padevās daudzsološa. Cīņa ritēja augstā tempā, komandām nemitīgi apmainoties ar ātriem uzbrukumiem, kas ļāva teritoriālo pārsvaru iegūt "Dinamo" hokejistiem. Uzbrukumi pretinieku vārtiem kļuva bīstamāki, tomēr rezultāts nemainījās. Trešdaļas beigās noraidīts tika Indrašis, kas apslāpēja mājinieku uzbrukumus. Arī šoreiz gan vārti netika gūti.

3.periods

Arī trešās trešdaļas sākumā aktīvāk uzbruka "Dinamo" komanda, lai arī kopējā vērtējumā abas vienības darbojās piesardzīgi. Vienā no epizodēm sāpīgi pa seju ar ripu dabūja Jēkabs Rēdlihs, kam septītajā minūtē sekoja pirmais vārtu guvums šajā mačā, kad pēc veiksmīgas saspēles un Kručiņina metiena ripa atrada ceļu uz vārtiem no Jučera kājsargu apakšas.

Uz šo epizodi "Dinamo" atbildēja ar īstu uzbrukumu vilni, kuru laikā varēja izcelties gan Gints Meija, gan Vitālijs Pavlovs, gan Skvorcovs, tomēr Senfords un viesu pašaizliedzība neļāva rezultātam kļūt neizšķirtam. Mājinieku centieni atspēlēties deva rezultātu četras minūtes pirms cīņas beigām, gan ar elegantu kustību, paceļot ripu uz nūjas lāpstiņas un pa gaisu ievirzot to vārtos, 1:1 panāca Indrašis. Atlikušajā laikā abas komandas spēlēja azartiski, tomēr vārti vairs netika gūti.

Papildlaiks un pēcspēles metieni

Papildlaiks tika aizvadīts ļoti augstā tempā, tomēr neviena no komandām izteikti labas vārtu gūšanas iespējas neradīja. Pēcspēles metienos neprecīzi bija Džonsona, Skvorcova un Indraša mēģinājumi, bet "Lokomotiv" rindās izcēlās Petrovs.

Latvijas klubs visās četrās šīs mājas spēļu sērijas cīņās cietis neveiksmes. Pirmajos divos mačos Latvijas klubs rādīja cienījamu sniegumu, bet cieta divas neveiksmes - ar 1:2 mača izskaņā piekāpās Sanktpēterburgas SKA komandai un ar 3:4 atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu. Savukārt trešajā mačā "Dinamo" labu spēli rādīja vien pēdējās desmit minūtēs un ar 4:5 zaudēja Mitišču "Atlant" vienībai, ko pārstāv arī tā kādreizējais kapteinis Sandis Ozoliņš.

Pirms šīs četru mājas spēļu sērijas "Dinamo" klubu pameta divi spēlētāji - pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš devies uz Čehijas vienību Prāgas "Lev", un kanādiešu aizsargs Matjē Karls, kurš sezonu turpinās Šveicē. Kluba vadība izteikusies, ka jau gatavojas nākamajai sezonai, dodot iespēju sevi pierādīt gados jaunajiem hokejistiem.

Pašlaik 28 gadus vecais M.Rēdlihs pirmajās četrās KHL sezonās bija viens no Rīgas "Dinamo" uzbrukuma līderiem, bet starpsezonā pārgāja uz atjaunoto "Lokomotiv" komandu. Šosezon Jaroslavļas kluba rindās viņš piedalījies 30 spēlēs, izceļoties vien ar trim gūtajiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Abas komanda pirmoreiz šosezon savā starpā tikās septembrī, kad "Lokomotiv" izcīnīja uzvaru savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 2:1.

Pēc šī mača Latvijas klubs dosies uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā, ko sestdien agri no rīta pēc Latvijas laika uzsāks Habarovskā. Pēc izbraukuma sērijas KHL čempionātā sāksies pārtraukums, kas būs saistīts ar valstsvienību cīņām, bet tad Rīgas "Dinamo" atliks aizvadīt regulārā čempionāta pēdējos trīs mačus savā laukumā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 46 spēlēs ieņem 12.vietu. Sešas spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem, saglabājot ļoti minimālas izredzes iekļūt izslēgšanas cīņās.

Savukārt "Lokomotiv" ar 86 punktiem atrodas šīs pašas konferences ceturtajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!