Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Miks Indrašis svētdien atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm Maskavas "Dinamo" uzvarētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr Kaspars Daugaviņš guva vārtus, bet viņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" cieta zaudējumu.

"Dinamo" viesos ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:1, 1:1) pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Indrašis pirmoreiz ar rezultatīvu piespēli atzīmējās otrā perioda 13.minūtē, kad palīdzēja Dmitrijam Kagarlickim panākt 2:0. Tāpat viņš asistēja arī 20 minūtes vēlāk, kad Vadims Šipačovs vairākumā nodrošināja 3:1.

Indrašis šajā mačā uz ledus pavadīja 19 minūtes un 46 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem.

Indrašis ar divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās arī piektdien, kad maskavieši ar 3:2 pārspēja iepriekšējās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Kazaņas "Ak Bars".

Latviešu uzbrucējs šosezon 43 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" viesos ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:2, 0:1) piekāpās Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard".

Daugaviņš vārtus guva pirmā perioda 14.minūtē, kad atklāja mača rezultātu. Viņš otro maču pēc kārtas guva vārtus.

Daugaviņš šajā mačā nospēlēja 19 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā sešas reizes meta pa vārtiem, izprovocēja vienu pārkāpumu un zaudēja abos iemetienos, kamēr Karsums 18 minūtēs un 47 sekundēs četras reizes meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un uzvarēja divos no sešiem iemetieniem.

Daugaviņš šosezon 47 spēlēs guvis 11 vārtus un veicis 19 rezultatīvas piespēles, kamēr Karsums 45 cīņās izcēlies ar astoņiem precīziem metieniem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Turpretī uzvaru svētdien svinēja Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas viesos ar 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Habarovskas "Amur".

Kulda šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā pielietoja trīs spēka paņēmienus un tika pie divām soda minūtēm.

Latvijas hokejists šajā sezonā 47 spēlēs guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Citā mačā uz rezervistu soliņa palika vārtsargs Jānis Kalniņš, kura pārstāvētā Helsinku "Jokerit" viesos ar rezultātu 5:3 (2:1, 2:0, 1:2) pārspēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" hokejistiem, kuriem traumas dēļ nevar palīdzēt latviešu aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Tikmēr neveiksmes svētdien cieta Rīgas "Dinamo" sāncenses cīņā par vietu Gagarina kausa izcīņā - "Soči" gan tika pie punkta un viesos ar 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Astanas "Baris" komandai, bet Maskavas apgabala "Vitjaz" izbraukumā ar 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) atzina Sanktpēterburgas SKA pārākumu.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 82 punktiem 48 spēlēs ir Maskavas CSKA, bet no tās par četriem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 66 punktiem ir Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 58 punktiem 51 spēlē ir Maskavas "Dinamo", bet sesto vietu 54 punktiem 49 mačos ieņem Maskavas "Spartak".

Devītā ar 46 punktiem 47 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē četrus punktus, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 34 punktiem 48 mačos ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 75 punkti 48 mačos, bet otrā ar 69 punktiem ir Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 43 punktiem 48 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par diviem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!