Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Miks Indrašis trešdien veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, neglābjot Maskavas "Dinamo" komandu no zaudējuma.

Maskavieši savā laukumā ar rezultātu 1:2 (0:1,1:1, 0:0) piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" komandai.

Indrašis ar rezultatīvu piespēli izcēlās otrā perioda ceturtajā minūtē, palīdzēdams panākt 1:1. Viņš šajā mačā nospēlēja 21 minūti, kuras laikā divas reizes meta pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu.

Tikmēr zaudējumu cieta uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak", kas viesos ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Rīgas "Dinamo" sāncensei par vietu "play-off" "Soči" vienībai.

Karsums 15 minūtēs un 15 sekundēs vienu reizi meta pa vārtiem, zaudēja savā vienīgajā iemetienā, bloķēja vienu metienu un veica trīs spēka paņēmienus. Tikmēr Daugaviņš ievietots Maskavas "Spartak" savainoto spēlētāju sarakstā un regulārajā čempionātā vairs nespēlēs.

Karsums šosezon 54 cīņās atzīmējies ar deviņiem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

Citā mačā uz rezervistu soliņa palika vārtsargs Jānis Kalniņš, kura pārstāvētā Helsinku "Jokerit" savā laukumā ar rezultātu 7:1 (2:0, 2:0, 3:1) sagrāva Bratislavas "Slovan". Tikmēr ārpus pieteikuma palika aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kura pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" mājās ar 6:3 (1:1, 2:1, 3:1) guva virsroku pār Vladivostokas "Admiral".

Atgādinām, ka Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" izbraukumā ar rezultātu 5:4 (1:1, 2:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ", turpinot izmisīgu cīņu par vietu Gagarina kausa izcīņā. Uzvaras vārtus pagarinājumā guva Līnuss Videls.

Kulda ievietots savainoto spēlētāju sarakstā, tādējādi šajā mačā nepiedalījās, turklāt KHL sezona viņam, visticamāk, ir beigusies.

Tāpat uzvaras svinēja Rīgas "Dinamo" sāncenses Maskavas apgabala "Vitjaz" un "Soči". "Vitjaz" mājās ar 4:3 (2:1, 1:0, 1:2) pārspēja Minskas "Dinamo".

Rīdziniekiem līdz astotajā pozīcijā esošajai "Vitjaz" komandai ir viens punkts, bet līdz "Soči" komandai - divi punkti. Piektdien regulārā čempionāta pēdējā mačā Rīgas "Dinamo" viesos aizvadīs dueli ar Maskavas CSKA, savukārt "Vitjaz" jāspēkojas ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem, bet "Soči" vienībai jāmēro spēki ar Bratislavas "Slovan".

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 104 punktiem 61 mačā ir Maskavas CSKA, kas par trim punktiem apsteidz Sanktpēterburgas SKA. Trešā ar 86 punktiem 62 spēlēs ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kamēr aiz tās par sešiem punktiem atpaliek 61 maču aizvadījusī Helsinku "Jokerit". Piektā ar 70 punktiem 61 cīņās ir Maskavas "Dinamo", bet sestā ar 64 punktiem 61 spēlē ir Maskavas "Spartak".

Devītā ar 60 punktiem 60 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē vienu punktu, kamēr aiz Latvijas vienības desmitajā vietā ar 48 punktiem 61 cīņā ir Čerepovecas "Severstaļ".

Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 93 punkti 61 mačā, bet tai ar 84 punktiem 61 cīņā seko Astanas "Baris", kamēr piektā ar 81 punktu ir Boba Hārtlija trenētā Omskas "Avangard". Tikmēr 11.vietā ar 60 punktiem 61 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!