Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Latvijas izlases hokejists Miks Indrašis otrdien nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli, taču viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē savā laukumā cieta zaudējumu pret Latvijas valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard".

Maskavas klubs zaudēja ar rezultātu 1:5 (0:2, 0:1, 1:2), piedzīvojot otro neveiksmi tikpat mačos, kamēr "Avangard" sezonu ir sākusi ar divām pārliecinošām uzvarām divās spēlēs.

Indrašis, kuram šī ir pirmā sezona leģionāra maizē, jo pirms tam viņš spēlēja Rīgas "Dinamo" komandā, kur pēdējos gados bija uzbrukuma līderis, tika pie sava pirmā rezultativitātes punkta šajā sezonā.

Spēles 52.minūtē pēc viņa un Patrika Zakrisona piespēlēm vārtus guva Andrejs Aleksejevs, taču tobrīd "Dinamo" jau bija iedzinējos ar 0:4.


Latvijas hokejists šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 55 sekundes, trīs reizes metot pa vārtiem un spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju.

"Avangard" rindās ar 1+1 izcēlās Ņikita Pivcakins un Ansels Gaļimovs, bet vārtos Igors Bobkovs atvairīja 22 no 23 metieniem.

Omskas klubam, par kuras treneri vasarā kļuva Hārtlijs, šī nebūs viegla sezona, jo "Avangard" savas mājas spēles aizvadīs Maskavas piepilsētā Balašihā. Omskā komanda nevar spēlēt, jo viņu mājas arēnas pamatos ir konstatētas plaisas un celtne līdz ar to nav droša.

Tikmēr citā otrdien aizvadītā spēlē pie otrās uzvaras divos mačos tika Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas mājās ar 3:1 (0:0, 0:1, 3:0) uzveica Maskavas CSKA. Sezonas pirmajā mačā "Avtomobilist" ar 4:2 uzvarēja Rīgas "Dinamo" komandu.

Tāpat otro uzvaru tikpat spēlēs izcīnīja Ufas "Salavat Julajev", kas viesos papildlaikā ar 5:4 (3:1, 0:2, 1:1, 1:0) pārspēja Čerepovecas "Severstaļ".

Jau ziņots, ka pie pirmās uzvaras tika arī Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) uzvarēja Magņitogorskas "Metallurg", pretiniekiem sagādājot pirmo neveiksmi sezonā.

Rīdzinieki nākamās trīs spēles aizvadīs mājās, sestdien uzņemot Novosibirskas "Sibirj", kas otrdien ar 0:5 (0:1, 0:3, 0:1) viesos kapitulēja pret Jaroslavļas "Lokomotiv".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!